Patruliai į šį BMW dėmesį atkreipė senamiestyje. Vairuotojas pareigūnams sukėlė įtarimų, todėl mašina buvo stabdoma. Tačiau BMW vairuotojas nepakluso reikalavimui sustoti ir spruko.

Pasak įvykio liudininkų, Savanorių prospekte BMW vijosi jau maždaug penki policijos automobiliai ir saugos tarnybos "Grifs AG" visureigis.

Savanorių žiede dviem policijos automobiliais buvo blokuotas kelias. Bet BMW vairuotojas pabandė prasiveržti - trenkėsi į skersai kelio stovinčias mašinas. Susidūrimo metu sužalota policijos pareigūnė (pirminiais duomenimis, sužalojimas nėra sunkus).

Tada patruliai ėmė šaudyti. BMW vairuotojas dar bandė nuvažiuoti, tačiau nuvažiavo netoli. Vyriškis užsirakino sustojusiame automobilyje, bet tai jam nepadėjo - pareigūnai išdaužė BMW langus ir vairuotoją paspirgino elektra (panaudojo elektros šoko prietaisą "Taser").

Sulaikius paaiškėjo, kad 1981 m. gimęs vilnietis visiškai girtas. Paryčiais jis buvo uždarytas nakvynės namuose "Sala" (buvusioje blaivykloje). Pradėtas ikiteisminis tyrimas.