A. P. sūnus, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato vyresnysis specialistas J. P., gimęs 1982 metais, buvo kaltinamas turto pasisavinimu, neteisėtu mokėjimo priemonių ar jos duomenų panaudojimu, padėjimu piktnaudžiauti. Trečiasis asmuo, 1943 metais gimęs A. V., buvo kaltinamas melagingų parodymų davimu.

Šis nusikaltimas padarytas 2010–2011 metais. Bylos duomenimis, A. P. buvo patikėta tarnybinė elektroninė atsiskaitymo kortelė už kurą, automobilis. Tačiau kaip paaiškėjo, aplinkosaugininkas tarnybinę mašiną naudojo ne tik tarnybos, bet ir savo tikslais, o tarnybinį kurą naudojo ir asmeniniams automobiliams. A. P. dokumentuose nurodydavo, kad degalai panaudoti tarnybos tikslais.

A. P. tarnybine mašina, atsiskaitymo kortele naudojosi ir sūnus J. P. Bylos duomenimis, minėta kortele būdavo atsiskaitoma į jo žmonos automobilį įpiltą kurą. Tokiais neteisėtais veiksmais valstybei buvo padaryta didelė materialinė žala, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Tiriant šį nusikaltimą baudžiamojon atsakomybėn buvo patrauktas ir A. V. Per apklausą jis davė melagingus parodymus.

Teismas, išnagrinėjęs šią baudžiamąją bylą, A. P. pripažino kaltu dėl turto pasisavinimo, piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir skyrė 6500 litų baudą, J. P. pripažintas kaltu dėl padėjimo pasisavinant svetimą turtą, neteisėto mokėjimo priemonių ar jos duomenų panaudojimo ir skyrė jam 3900 litų baudą. A. V. dėl melagingų parodymų davimo išteisintas, kadangi nepadaryta veika, turinti šio nusikaltimo požymių.

Šiaulių regiono aplinkos apsaugos departamentui priteista 3561 litų materialinė žala.

Šis nuosprendi gali būti skundžiamas Šiaulių apygardos teismui.