Avariją sukėlęs automobilio "Audi A4" vairuotojas 24 metų Nerijus, paklaustas, kaip čia šitaip pavairavo, atsakė: "Reikia sugebėti. Taip pavairuoti kaip aš, reikia sugebėti. Dviejose eismo juostose buvę vairuotojai mane mielaširdingai išleido išvažiuoti iš teritorijos, o trečioje juostoje nepastebėjau "Mercedes"...

Nerijus, išvažiuodamas iš "Studlendo" teritorijos bandė iš karto įvažiuoti į trečią eismo juostą, ir čia susidūrė su automobiliu "Mercedes Benz GL 420". Po smūgio į "Mercedes" "Audi" atšoko ir trenkėsi į antra eismo juosta važiavusį automobilį "Toyota Avensis". Šis po susidūrimo dar trinktelėjo į "Lexus", tačiau šio vairuotojas niekam pretenzijų neturėjo, tad iš įvykio vietos nuvažiavo.

Visi incidento dalyviai buvo blaivūs. Į ligoninę žadėjo kreiptis "Toyota Avensis" ekipažas.

Nuo medikų diagnozės gali priklausyti, kokia bauda bus paskirta avariją sukėlusiam vairuotojui.

Kadangi įvykio vietoje visi vaikščiojo savo kojomis, kraujo nesimatė, medikų pagalbos niekam tuo metu nereikėjo, gali būti, kad tyrimo pabaigoje bus pripažinta, jog žmonės per šią avariją patyrė nesunkius sužalojimus, tad "Audi" vairuotojo lauktų 500-1000 litų bauda. Nerijus dėl tokių sumų nesisielojo, sakė, kad Norvegijoje dar baudoms uždirbąs, tačiau apmaudavo dėl apynaujės savo mašinos, kurią įsigijo ką tik pargabentą iš Vokietijos.

Įvykis tiriamas Klaipėdos kelių policijos biure.