Ne vieną tokią išpažintį teko išklausyti Lietuvos "Caritas" Šiaulių skyriaus socialinei darbuotojai Marytei Puidokienei. Jos pareiga ir nelengvas darbas - rūpintis iš sekso vergijos į normalų gyvenimą bandančiomis grįžti merginomis.

Pasak Puidokienės, dažniausiai patiklias merginas į savo tinklą bandantys įtraukti pinigingi vyrukai siūlo jas įdarbinti arba kartu maloniai praleisti laiką. Jie lankosi Raseinių, Mažeikių, Radviliškio miestuose, neaplenkia ir kaimų.

Plačiausia jų veiklos dirva - Šiauliai, kuriuose yra sutrikusio intelekto globos namai. Jiems svarbiausia nuvilioti lietuves į Angliją, o ten su jomis jau nesiskaitoma. Kaip šantažas nepaklusniųjų atžvilgiu visada naudojami grasinimai Lietuvoje likusiems artimiesiems.

Praėjusią savaitę Lietuvos bei Jungtinės Karalystės teisėsaugininkai išaiškino seksualiai išnaudojamų merginų prekyba užsiiminėjusią tarptautinę nusikalstamą grupuotę, "tiekdavusią" sekso verges iš Lietuvos. Tarp sulaikytųjų - ir Jolanta Razmienė su sūnumi Arnoldu, Šiaulių Simono Daukanto vidurinės mokyklos vienuoliktoku.

Grupuotė nelegaliai iš Lietuvos išvežė ir pardavė albanų kilmės asmenims septynias merginas ir moteris iš Šiaulių krašto. Jų amžius - nuo 16 iki 25 metų. Už kiekvieną merginą albanai tiekėjams mokėdavo po 3 ar 4 tūkstančius svarų. Manoma, kad per mėnesį iš Lietuvos atgabenama apie 15 merginų.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"