Policijos pareigūnai praneša, kad vyrui skirta 300 Lt bauda.

Melagingas įvykis užregistruotas balandžio 15 d. 1.42 val. Tuomet bendrajam pagalbos centrui S. A. pranešė, kad Širvintų g., Maišiagalos sen., Maišiagalos mstl., Vilniaus r. policijos pareigūnai iš pažeidėjos, kuri neblaivi vairavo automobilį „VW Passat“, paėmė kyšį ir ją paleido.

Informacija buvo užregistruota ir patikrinimui perduota Vilniaus apskrities policijos Imuniteto skyriui patikrinimui. Atlikus patikrinimą buvo nustatyta, kad balandžio 15 1.36 val. policijos patrulių ekipažas informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojus, kad stabdo automobilį „VW Passat“, kurio vairuotojai, patikrinus, buvo surašytas administracinis teisės pažeidimo protokolas už vairavimą esant neblaiviai (1,64 promilės).

Imuniteto skyriuje, kuriam pavestas ir vienas iš skyriaus nuostatuose įtvirtintų uždavinių „vykdyti Vilniaus aps. VPK darbuotojų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą“, buvo priimtas nutarimas atsisakyti pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų veiksmų.

Paaiškėjo, kad S. A. bandė apjuodinti pareigūnus. Už žinomai melagingo ir nebūto įvykio pranešimą buvo pradėta administracinė teisena.

Atlikus tyrimą, byla buvo perduota Vilniaus rajono apylinkės teismui, kuris pripažino, kad S. A. padarė minėtą administracinį teisės pažeidimą.