Tokios aplinkybės trečiadienį paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuriame teisėja Nida Vigelienė pradėjo nagrinėti 38 metų sportininkui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą.

Protokolas garsiam kovotojui surašytas po įvykio gegužės 18-ąją, kai Vilniuje, Giraitės g. esančioje aikštelėje policijos pareigūnai užfiksavo, jog K. Arbočius vairuoja automobilį „Volvo 850”, nors iš jo tokia teisė buvo atimta dėl kitų KET pažeidimų.

Maža to, vairuotojas negalėjo pateikti automobilio registracijos liudijimo ir civilinio draudimo poliso bei buvo neblaivus. Patikrinus vyrą alkotesteriu paaiškėjo, kad K. Arbočiui nustatytas sunkus girtumas – 2,91 prom. alkoholio.

Atsakomybėn patrauktas sportininkas atsisakė pasirašyti jam pareigūnų pateiktą protokolą, be to, nepaėmė net jo kopijos, todėl į policijos paskirtą teismo posėdį trečiadienį taip ir neatvyko. Teismas žada jį kviesti į liepą suplanuotą posėdį.

Tuo metu į teismą atvykęs automobilio savininkas Andrejus Š. sakė, kad policija nusprendė laikinai sulaikyti jam priklausančią transporto priemonę iki teismo nutarimo paskelbimo. „Kasdien už stovėjimą tenka mokėti po 15 Lt, o dar gresia konfiskavimas“, – sakė jis.

Vyras tikino, kad pasaulio čempionui gegužės 17-ąją atidavė savo automobilio raktelius, nes ką tik su juo buvo sudaręs „Volvo 850” pirkimo-pardavimo sutartį.

„Mes gegužės 20 d. turėjome oficialiai perregistruoti automobilį, tačiau nesuspėjome – atsitiko tai, kas atsitiko, jis su manimi net nesuspėjo atsiskaityti“, – sakė Andrejus Š.

Liudytojo teigimu, K. Arbočiui policiją iškvietė pilietiški kaimynai.

K. Arbočius yra minimas ir vienoje baudžiamojoje byloje – Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai užkirto kelią karui tarp Panevėžio gaujų ir pareiškė įtarimus „šmikinių“ gaujos lyderiams, planavusiems nužudyti neseniai į laisvę paleistą „čiapinių“ vadeivą.

Įtarimai dėl rengimosi nužudyti „čiapinį“ Rolandą Čiapą buvo pateikti „šmikinių“ vadeivoms Egidijui Ališauskui ir Igoriui Adžijevui. Tuo metu šio labai sunkaus nusikaltimo vykdytoju už pinigus, įtariama, sutiko būti K. Arbočius, kuriam jau buvo perduota informacija apie R. Čiapą – jam buvo nurodytas aukos vairuojamas automobilis, gyvenamoji vieta ir t. t.