Kauno klinikų Ryšių su visuomene skyriaus vadovė Milda Dambrauskienė šiandien po vidurdienio lrytas.lt pranešė, jog sužalotų kalinių būklė išlieka labai sunki, medikai nesiryžta prognozuoti, ar jiems pavyks išgyventi.

Už sunkius nusikaltimus teisti, Pravieniškių 2-oje valdyboje kalintys 24 metų K. V. ir 21 metų M. J. gydomi reanimacijoje.

Egzekuciją prieš juos surengė kiti nuteistieji.

Kalinius jie daužė rankomis, o parkritusius ant grindų - spardė iki sąmonės netekimo.

Kilus triukšmui, prižiūrėtojai rado jaunuolius gulinčius skirtingose patalpose.

Iš viso nukentėjusieji sulaukė apie 40 smūgių, jų kūnai nusėti žaizdomis.

Užpuolimas greičiausiai buvo suplanuotas iš anksto. Du nuteistuosius netikėtai užklupo keliskart didesnis priešininkų būrys. Įtariamieji kol kas nenustatyti.

Baudžiamąją bylą iškėlė ne policijos, o Pravieniškių pataisos namų pareigūnai.

„Kol kas nežinia, dėl ko jie buvo sumušti. Bandome tai išsiaiškinti, nustatyti įtariamuosius. Dabar - pats darbo įkarštis" - lrytas.lt pasakojo šios įkalinimo įstaigos 2-osios valdybos viršininkas Darius Kubilius.

Penktadienį K. V. buvo atlikta vidaus organų operacija, po kurios jis perkeltas į klinikų Centrinę reanimaciją. M. J. guli Neurochirurgijos reanimacijos skyriuje.

Pirmadienį po pietų abu kalinius vis dar buvo ištikusi koma.

Sužaloti vyrai nepriklausė žemiausiai kalinių kastai. Tarp kalinių jie turėjo autoritetą, bet netrūko ir priešų.

K. V. ir M. J. kalėjime anksčiau buvo bausti už tvarkos nesilaikymą ir kitus pažeidimus. Jie nuteisti pirmą kartą, bet kali jau ne vienus metus.