DELFI skaitytojas nufilmavo kaip gegužės 12 d., sekmadienį, tarp automobilio vairuotojo ir dviratininko kilęs nesutarimas virto linčo teismu. Dviratininkas ir BMW vairuotojas iš pradžių apsižodžiavo.

Kaip įvykio liudytojams, o vėliau ir policijai aiškino BMW vairavęs D. L., gimęs 1985 m., dviratininkas jam parodė nepadorų gestą (vidurinį pirštą), buvo agresyvus, tad D. L. ir ėmėsi jį „raminti“.

A. Mickevičiaus gatvėje mušamą dviratininką pamatę žmonės bandė gėdyti apynaujo BMW vairuotoją, o vienas liudytojų nufilmavo kaip ilgaplaukis vaikinas kelis kartu nubloškiamas ant žemės.

Pareigūnai netruko nustatyti, kas vairavo BMW, ir vyras gavo kvietimą atvykti pasiaiškinti. Tyrimą dėl chuliganiško elgesio atlikusiems pareigūnams vairuotojas aiškino, kad liudytojai matė tik dalį įvykių ir visaip kitaip nupasakojo situaciją.

BMW vairavęs D. L. nurodė, kad su dviratininku konfliktas kilo dar prieš pasukant į A. Mickelvičiaus gatvę – esą jau tada, alumi dvelkiantis dviratininkas, neleistinai „pralindo“ pro BMW, nepaisydamas, kad automobilis rodo posūkio signalą į kairę, laukia, kada galės pasukti į Vytauto gatvę. Be to, anot vairuotojo, dviračio vairu buvo perbrėžtos durelės ir veidrodėlis, o bandant pabarti dviratininkas parodė vidurinį pirštą.

BMW vairuotojas teigė, kad pabandė sustabdyti dviratininką, nes jis bėgo iš įvykio vietos. Užkirtus dviračiui kelią, D. L. priėjo prie dviratininko, bet ir tada jaunuolis nenurimo, ranką nuleido prie kelnių kišenės. Tai pamatęs BMW vairuotojas jį apglėbęs, nes sunerimęs, kad dviratininkas išsitrauks peilį. Esą paprašius nurimti, dviratininkas dar labiau siuto, tad BMW vairuotojas ir pargriovė jį ant žemės, tada iš kuprinės pradėjo tekėti alus.

Kaip pareigūnams aiškinosi BMW vairuotojas, įžūlus dviratininkas jo automobilį dar apipylė alumi. O tai, ką matė žmonės, jau buvę jų ginčo atomazga ir bandymas nuraminti įžūlų dviratininką.

Dviratininko versijos pareigūnai negalėjo išklausyti – jis nesikreipė nei į policiją, nei į medikus, tad duomenų apie jo sveikatos būklę nėra. Pareigūnai nusprendė nutraukti ikiteisminį tyrimą, nes per mažai duomenų, kurie leistų išaiškinti įvykio kaltininką. Tiesa, sprendimas dar gali keistis, nes laukiama, ar prokuratūra sutiks su policijos tyrėjų sprendimu.