Policijos pareigūnai iš medikų gavo patikslinimą ir apie „Subaru Impreza“ ekipažo patirtus sužalojimus. Šturmanas Lukas Pečeliūnas patirtus sumušimus gydosi namuose - vyras dar vakar, gegužės 25 d., po medikų apžiūros išleistas iš ligoninės.

Subaru Impreza WRX STI“ vairuotojui Arūnui Majauskui per kraupią avariją sužalota nugara. Įvykio liudytojai teigė, kad po avarijos sportininkas iš automobilio iššliaužė, nuo sužalojimų negalėjo stovėti.

Ligoninėje A. Majauską apžiūrėję medikai nustatė, kad vyrui lūžo stuburas.

Visas ralio varžybas vienoje ar kitoje vietoje filmavo šio sporto mėgėjai. Automobiliai daug kur išlėkė iš trasos, virto į griovius, o žmonės keliose vietose stovėjo gana arti trasos, kur nėra jokių „stop“ juosta aptvarų.

Tragiškos nelaimės vietoje žmonės stovėjo šalia vingiuoto kelio, kuriuo atlėkė A. Majausko ir L. Pečeliūno ekipažas. Prieš vingiuotą kelią automobilis tramplyne pakyla į ora, išlekia iš trasos ir lekia tiesiai į žmones.

Stebėtojai išsibėgioja į šalis, viena moteris mirtino smūgio automobilio priekiu neišvengia.

Avarija Subaru „Subaru Impreza WRX STI“ baigiasi šalia trasos esančiame griovyje. Viskas įvyksta vos per kelias sekundes.

Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs žmogus nurodo, kad 8 val. 50 min. Molėtų rajone, ties Ambraziškių kaimu, „Vilniaus ralis 2013“ 3-ame greičio ruože, kraupus eismo įvykis, tačiau daugiau nepaaiškina.

Varžybos buvo nutrauktos tik kraupia žūtimi pažymėtoje trasoje.

Asociacijos Auto Sporto Fanas renginių koordinatorė, atstovė Vilniuje
Inga Juškevičiūtė, DELFI sakė, kad matė kraupią avariją savo akimis ir ragina susiimti tokių varžybų organizatorius.

Varžybų dalyviai prizų teikimo ceremonija prasidėjo tylos minute.

Dėl A. Majausko ir L. Pečeliuno ekipažo neištaisomos klaidos policijoje pradėtas tyrimas.

Reikšdami pagarbą žuvusios artimiesiems,  po įvykio atitinkamų nuotraukų ir video medžiagos nepublikuosime“.

Ralio dalyvių klaidos ir pavojingos akimirkos: