Panevėžio apygardos prokuratūra praneša, kad Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė perdavė nagrinėti apygardos teismui krašto bendruomenės didelį susidomėjimą sukėlusią nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamąją bylą, kurioje Pasvalio rajono gyventojas P. M. kaltinamas sunkiai sutrikdęs artimo šeimos nario – gyvenimo draugės sveikatą.

Tą kartą vyrui atleidusi moteris – visų gerbiama miestelio parduotuvės vedėja vos po keturių dienų vėl patyrė smurtą.

Pušaloto miestelio bendruomenę pernai rugsėjo pradžioje sukrėtė nauja drama – sunkiai sužalotą 48 metų moterį, vyro gabentą automobilio bagažinėje, medikai vos išgelbėjo nuo mirties. Ilgai gydyta ir praradusi sveikatą dėl sunkių sužalojimų, moteris nebegalėjo grįžti į vedėjos pareigas – jai teko dirbti pardavėja.

Miestelio gyventojai ir kaimynai, užjautę ne kartą nuo vyro smurto nukentėjusią moterį ir globoję ligoninėje gydytos motinos mergaitę, nevengė duoti parodymų apie pavydaus ir išgerti nevengdavusio vyro agresyvumo protrūkius šeimoje. Jie tik apgailestavo, kad nukentėjusioji nepajėgia ištrūkti iš to šeimoje pasikartojančio smurto rato.

Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė teigia, kad teismą pasiekusioje nusikaltimų žmogaus sveikatai baudžiamojoje byloje surinkta pakankamai įrodymų ir duomenų pateiktiems kaltinimams dėl sunkaus ir nežymaus artimo šeimos nario sveikatos sutrikdymo – vyras kaltinamas sumušęs ir bagažinėje gabenęs sunkiai sužalotą savo gyvenimo draugę – mažametės dukros motiną.

Kartu su byla teismui keturių tūkstančių 392 litų ieškinį pateikusi Valstybinė ligonių kasa prašo atlyginti nukentėjusiosios gydymo išlaidas, Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybos Panevėžio skyrius pateikė dviejų tūkstančių 670 litų ieškinį.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Pasvalio rajono komisariato tyrėjai, tyrimui vadovavo, jį organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Už sunkų savo artimo giminaičio ar šeimos nario sveikatos sutrikdymą baudžiama laisvės atėmimu nuo dvejų iki dvylikos metų.