Automobilis išvažiavo į priešingą eismo pusę ir, nuvažiavęs nuo kelio, praskriejęs šalia medžio, įstrigo krūmuose.

Atvykę kelių policijos pareigūnai neužrakintame automobilyje rado brangių statybinių instrumentų ir firmos "Makita" įrankių, dėtuvę su rusiška muzika bei veikiantį mobiliojo ryšio telefoną, kuriame
užfiksuota 11 praleistų skambučių.

Įsilaužimo žymių automobilyje, kuris, beje, priklauso merginai, nerasta. Ir durų ir variklio paleidimo spynelės neapgadintos.

Iš salono sklido stiprus alkoholio kvapas.

Pagal automobilyje rastus dokumentus ir įrašus, policijos duomenų bazėje apie asmenį, kuris padarė Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimus būtent su šiuo automobiliu, nustatyta, kad automobiliu naudojosi toks Dainius. Netrukus jo, paliktu mašinoje telefonu, vėl pradėjo ieškoti draugai.

Automobilis uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Įrankiai taip pat aprašyti ir saugomi. Tačiau netrukus į policiją kreipėsi Dainiaus brolis, kuris pareiškė, kad jis vairavęs automobilį.

Vyras buvo blaivus ir vairuotojo pažymėjimą turėjo.

Kai daug ir painiai avarijos aplinkybes aiškinusiam piliečiui buvo surašytas protokolas už pasišalinimą iš įvykio vietos ir įteiktas šaukimas į teismą. Sužinojęs, kas jo laukia, mikroautobusą, įtariama, vairavusio Dainiaus brolis persigalvojo ir pareiškė, kad ne visgi vairavo ne jis.

Vairuotojo pasitraukimas iš eismo įvykio vietos baudžiamas 3000-4000 litų bauda arba vairuotojo pažymėjimas gali būti atimtas nuo 36 iki 60 mėnesių.