Tai jis antradienį pareiškė Vilniaus miesto apylinkės teisme, kuris išnagrinėjo V. Capukui iškeltą baudžiamąją bylą dėl vagystės iš buvusio žemės ūkio ministro, parlamentaro Kazio Starkevičiaus.

Teisėjas Valdas Bugelevičius nusprendė, kad 15 kartą nuteistas V. Capukas už vagystę iš K. Starkevičiaus už grotų turės praleisti vienerius metus, tačiau šią laisvės atėmimo bausmę subendrino su kitais anksčiau paskelbtais nuosprendžiais ir jam skyrė galutinę 3 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Tokią bausmę V. Capukui siūlė skirti valstybinį kaltinimą byloje palaikiusi Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorė Valentina Strokinienė.

Be to, V. Capukas nukentėjusiuoju pripažintam K. Starkevičiui turės atlyginti padarytą žalą – 2,6 tūkst. litų.

„Teismas mano, kad pašalinių asmenų pateikimas į Seimo viešbutį yra apribotas ir nusikalstama veika kvalifikuotina kaip įsibrovimas į svetimą turtą“, – priimdamas nuosprendį pažymėjo teisėjas.

Teismo nuosprendis nuvylė V. Capuką. „Jau man pačiam įdomu, ar aš per tokį laiką pasitaisysiu, jeigu per penkiolika kartų nepadariau išvadų, reikia kažką daryti“, – sakė jis.

„Dėl pasitaisymo – reikia jums taisytis, jums spręsti, ar keisti gyvenimo būdą, ar gydytis nuo narkotikų“, – kaltinamajam aiškino teisėjas.

Į Seimo viešbutį pateko be jokių kliūčių

Bylos duomenimis, V. Capukas praėjusių metų lapkričio pabaigoje ar gruodžio pradžioje užėjęs į Seimo viešbutį ir laiptinėje pamatęs du prirakintus apynaujus dviračius, juos pavogė. Juos vagišius išsivežė per du kartus ir nenustatytam asmeniui pardavė. Už vieną dviratį jis gavo 100 Lt.

V. Capukas kaltę teisme pripažino ir pareiškė, kad į Seimo viešbutį pateko be jokių ypatingų kliūčių – kai viena moteris išėjo į lauką, jis užėjo į vidų.

„Žmonės ten vaikšto, kaip nori – gal čia tą dieną man buvo sėkmė, kad iš karto pakliuvau“, – sakė jis.

Kaltinamasis tikino, kad tądien nėjo specialiai vogti, tiesiog galvojo, kad prie Seimo viešbučio ras vertingų daiktų.

„Eiti vogti nenorėjau, juk man yra sakę, kad esu žinomas žmogus, jau man ten nepavyks, bet kai pamačiau dviračius, kilo mintis juos pavogti – be jokių kliūčių išlaužiau spynas, kiekvienas vyras žino trinties dėsnį, juk ir vanduo akmenį pratašo“, – sakė jis.

V. Capukas aiškino, kad nepažįstamajam dviračius pardavė Vingio parke: „pasiūliau, jis sutiko“.

Vagystėmis iš Seimo viešbučio pagarsėjęs kaltinamasis tikino, kad už pardavęs pavogtus daiktus nusipirkdavo narkotikų, duodavo pinigų sergančiai motinai, be to, be jokios priežasties mėgdavo gatvėje nepažįstamoms merginoms dovanoti gėles, taip pat paremdavo sostinės valkatas.

„Man tai patinka“, – aiškino jis.

Vagišius tikino, kad nori pasikeisti – atlikęs bausmę bandys susirasti darbą, sukurti šeimą. „Sulaukęs 32 metų pradėjau galvoti – juk norisi ir šeimą sukurti, nesu jau toks įžūlus nusikaltėlis“, – V. Capukas sakė, kad išėjęs į laisvę bandys pagelbėti savo motinai, kuriai medikai amputavo kojas.

Kaltinamasis teisme taip pat pažymėjo, kad savo kalbomis nesiekia išvengti baudžiamosios atsakomybės – jos yra nusipelnęs.

K. Starkevičius: vagišius turėjo daug drąsos

V. Capuko pasakojimas nė kiek nenustebino nukentėjusiuoju pripažinto Seimo nario K. Starkevičiaus.

„Žinant, kad Seimo objektas yra saugomas, jis daug turėjo drąsos, – sakė parlamentaras. – Manau, kad jis pasinaudojo sumaištimi – tuo metu daug parlamentarų kraustėsi iš viešbučio, o kiti – į jį atsikraustė. Manau, neatsitiktinai pasirinko šį metą“.

Politikas teigė, kad pasigedęs dviračių ne iš karto kreipėsi į teisėsaugą, nes tikėjosi pats juos surasti. „Šis atvejis verčia susimąstyti – kai klausaisi žmogaus, atrodo, atsivers kalėjimo durys ir jis išėjęs į laisvę darys gerus darbus visuomenei, – sakė K. Starkevičius. – Tikiuosi, kad ši bausmė jį privers susimąstyti ir jis dar grįš į doros kelią“.

V. Capuko šiuo metu laukia dar viena baudžiamoji byla – jis įtariamas apvogęs parlamentarą Julių Sabatauską.