Du jauni vokiečiai, jaunuolis ir mergina, greičiausiai, turėjo seną informaciją apie veikiantį Šventosios valstybinį uostą, todėl drąsiai bandė įplaukti per jau uostelio vartus. Tačiau dar jų nepriplaukus, jachtos kilis atsimušė į smėlį.

Užsieniečių pastangos nuplukdyti jachtą nuo smėlio buvo bevaisės.

Tada jaunas vokietis atbrido iki kranto ir čia paprašė žvejo pagalbos.

Su motorine lietuvio valtimi grįžę prie patekusios į bėdą jachtos, ją pasvėrė ant vieno borto ir, su motorinės valtelės pagalba, vokiečių jachta buvo nutraukta nuo seklumos.

Nuo seklumos nutempta jachta nuplaukė į vakarus, manoma, kad vokiečiai pasuks link Klaipėdos uosto. Tikimasi, kad čia tokių bėdų nebus ir Klaipėdą užsieniečiai pasieks anksčiau nei besikaupiantys juodi audros debesys Latvijos pusėje, slenkantys į pietus.

Prieš du metus Šventosios uostas pompastiškai buvo atidarytas. Liejosi šampanas, merginos šoko kepurinę, valdžios vyrai piešė Šventosios uosto ateitį be problemų.

Tačiau buriuotojų Meka valstybinis Šventosios uostas netapo. Jau po kelių savaičių, po pirmosios smarkios audros įplauka buvo užpilta smėliu taip, kad visi gilinimo darbai nuėjo veltui.

Tada kai kurie ten buvę pramoginiai ir žvejų laivai atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje - negalėjo išplaukti atgal į atvirą jūrą.

Pernai vėl bandyta išvalyti smėlio užneštą įplaukos kanalą, kad nors iš jūros atplaukę nedideli laiveliai galėtų švartuotis vidaus akvatorijoje, kur gylio užtenka. Tačiau įplauka vėl užako.

Teigiama, kad visi suinteresuoti asmenys ar organizacijos yra oficialiai informuotos, kad uostas yra neveikiantis, ir tie kas patenka į incidentus prie Šventosios uosto, yra tiesiog neinformuoti arba blogai nugirdę apie pasikeitimus.

Uostas dabar yra oficialiai neveikiantis. Vietos kur galima švartuotis jachtoms ar laivams uostelyje yra jau ruošiamos naujajam sezonui, tačiau iki jų priplaukti kol kas neįmanoma net labai mažos grimzlės.