Buvęs Kriminalinės policijos biuro pareigūnas Jevgenijus Metlovas teigia, kad, tuo metu, kai pareigūnai turėjo informacijos apie sodo namelį, kuriame galėjo slapstytis Drąsius Kedys, ir buvo tvirtinama užduotis dėl šio namelio sekimo, jau turėta informacijos apie R.Ivanauską.

J.Metlovas sakė, kad nuo tų įvykių praėjo daug laiko ir jis negali tiksliai pasakyti, iš kur jam tada jau tapo žinoma apie R.Ivanauską.

Kiti teisme liudytojais apklausti teisėsaugos pareigūnai sakė, kad R.Ivanauskas jau tuo metu buvo apklaustas liudytoju.

Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Egidijus Palaima teigė, kad netikėtai atsiradęs Mindaugas Žalimas "užpildė spragą" dėl R.Ivanausko, kai savo informacija papildė įrodymus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį toliau nagrinėja ir apklausia liudytojus baudžiamojoje byloje dėl Policijos departamento pareigūnų galimo netinkamo pareigų atlikimo, piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento suklastojimo reaguojant į įvykius Kaune, kai buvo nužudyti teisėjas Jonas Furmanavičius ir Laimutės Stankūnaitės sesuo Violeta Naruševičienė.

Į pensiją dabar jau išėjęs J.Metlovas teisme prisiminė, kad 2009 metų spalio 5 dieną buvo gauta informacijos apie sodo namelį Vilniuje, kuriame gali slapstytis D.Kedys - buvo organizuota pasala, iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" pareigūnai bei įrengti judesio detektoriai. Tačiau šios pareigūnų pastangos rezultatų nedavė.

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjamo byloje kaltinami buvęs policijos generalinio komisaro pavaduotojas Visvaldas Račkauskas, buvęs Lietuvos kriminalinės policijos biuro vado pavaduotojas Tomas Ulpis, Kriminalinio policijos biuro pareigūnai, operatyvinius veiksmus atlikę Dariušas Sinkevičius ir Vitalijus Vitkovskis bei jų vadovas, Nusikaltimų tyrimo 1-osios valdybos 1-ojo skyriaus viršininkas Emilijus Damukaitis.