Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Nijolė Žimkienė.

Bylos duomenis įvertinusi teisėja administracinio teisės pažeidimo byloje konstatavo, kad neginčijamai įrodyta, kad avariją sukėlęs 27 metų A. Tumėnas iš jos pasišalino.

Teisme A. Tumėnas aiškino, kad jis neprisimena įvykio – esą tądien vairavo automobilį, kažkiek viršijo greitį, pirmoje eismo juostoje pamatė kliūtį – stovintį automobilį, į jį trenkėsi. Kas vyko toliau, neatsimena, patyrė traumą, didelį skausmą, atsigavo ligoninėje.

A. Tumėnas tikino, kad įvykio dieną buvo blaivus.
 
Kaip DELFI sakė teismo atstovė Airinė Šerelytė, bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad medicininiuose dokumentuose konstatuota, jog A. Tumėnas galvos traumos nepatyrė. „Natūralus skausmas po smūgio eismo įvykio metu jam nesutrukdė judėti, skambinti, bet jis nesikreipė gydytojo pagalbos net dvi dienas“, - teismo atstovė pabrėžė, kad A. Tumėno nurodyti pasitraukimo motyvai, atsakomybės nešalina.

Bylos duomenimis, praėjusių metų balandžio 28-ąją, apie 18.05 val. Vilniuje, Geležinio Vilko g., važiuodamas link sostinės centro, įtariama, apsvaigęs nuo alkoholio, A. Tumėnas neatsižvelgė į kelyje iškilusias kliūtis ir esant grėsmei nesulėtino savo vairuojamo automobilio „Mercedes Benz“, kuris rėžėsi į šalikelėje stovėjusį policijos automobilį, o šis nuo smūgio trenkėsi į kitą policijos pareigūnų sustabdytą mašiną.

Eismo įvykio metu buvo sužaloti trys policijos pareigūnai ir trys civiliai žmonės.

Dėl kraupios avarijos yra iškelta baudžiamoji byla – ji taip pat nagrinėjama Vilniaus miesto apylinkės teisme. Daugiau apie šią bylą galite perskaityti čia.