Ši nelaimė įvyko pirmadienį, 14 val. vietos laiku. Ji sukrėtė vietos gyventojus, nes teigiama, kad pro langą iškritęs vaikas buvo gyvas, bet nesulaukė greitosios medicinos pagalbos, rašo irishexaminer.com.

Vaikas nuo patirtų sužalojimų trečiadienį mirė.

Iškritusiam berniukui mėgino padėti Korko Gėlų sporto asociacijos (GAA) legenda Kevinas Hennessy, gyvenantis netoliese Midletono Kaslredmondo rajone.

Jo teigimu, pro langą iškritęs vaikas buvo sąmoningas. Virš vienos akies matėsi nubrozdinimų, taip pat ryškėjo tinimo ženklai. „Kai ten nuėjau, jis gulėjo ant žemės. Jis kvėpavo ir verkė“, - pasakojo jis.

Jo duktė paskambino į Sveikatos paslaugų administraciją (angl. Health Service Executive, HSE), tačiau jai buvo pareikšta, kad šiuo metu nėra laisvų greitosios pagalbos automobilių.

Tuomet K. Hennessy su vaiko tėvu nuvežė berniuką į šeimos gydytojų tarnybą „South Doc“, tačiau čia jiems pasakė, kad vaiką geriau vežti į Korko universitetinę ligoninę (CUH). Jie vėl patys nuvyko į nurodytą ligoninę.

K. Hennessy pasakojo, kad pakeliui į ligoninę buvo daug automobilių. Jis paskambino į policiją, kuri padėjo jiems pasiekti ligoninę.

„Dabar niekas nėra saugus. Nežinau, ar buvo galima jį išgelbėti. Jis nukrito ant galvos. Gėda, kad jam nebuvo rastas greitosios pagalbos automobilis. Mums buvo pasakyta, kad šiame rajone nėra laisvų automobilių. Dabar nebegalėsiu pasitikėti sveikatos tarnyba. Esu priblokštas to, kas įvyko“, - kalbėjo sukrėstas K. Hennessy.

Vienas aukšto rango policijos pareigūnas sakė taip pat esąs priblokštas greitosios medicinos pagalbos vėlavimų šiame regione.

Vienas policijos šaltinis teigė, jog tai, kad greitosios medicinos pagalba neatvyko, yra nepriimtina, ir kad šis klausimas bus iškeltas „aukštesniu lygiu“.