Nors UAB Delfi atsiųstame paaiškinime teigiama, kad straipsnyje aprašomos bylos kaltinamosios prisipažino nužudžiusios, todėl pagrįstai gali būti vadinamos žudikėmis ir tai neturėtų būti laikoma nekaltumo prezumpcijos pažeidimu, Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekse išlygų nėra – žmogų pripažinti kaltu gali tik teismas įsiteisėjusiu sprendimu arba nuosprendžiu. Žurnalistas negali kaltinamųjų vadinti žudikėmis kol nėra teismo sprendimo.

Komisija nusprendė, kad:
2013-03-04 interneto portalo delfi.lt ir etaplius.lt publikacijos “20 metų nelaisvės žudikėms pasiūlęs prokuroras sulaukė prakeiksmų” antraštė pažeidžia Žurnalistų ir leidėjų etikos kodekso 37 str. “Žurnalistas ir viešosios informacijos rengėjas privalo laikytis nekaltumo prezumpcijos. Žmogų pripažinti kaltu gali tik teismas įsiteisėjusiu sprendimu arba nuosprendžiu.”

Vadovaujantis VIĮ 46 str. 7 p., Komisijos sprendimas turi būti paskelbtas interneto portaluose delfi.lt ir etaplius.lt. Prašome informuoti Komisiją apie sprendimo paskelbimą.

Vadovaujantis VIĮ 46 str. 8 p., viešosios informacijos rengėjai ar skleidėjai, nesutinkantys su Komisijos sprendimu, gali kreiptis į Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Pirmininkas Linas Slušnys

Dalintis
Nuomonės