VSAT Vilniaus rinktinės pasieniečiai praneša, kad pirmadienį tarnybiniu „Mitsubishi Pajero“ vyko keliu Dieveniškės – Šalčininkai. Iš šalutinio kelio, vedančio į prie pat sienos su Baltarusija esantį Pupiškių kaimą, į pagrindinį išsuko ir pasieniečiams pavymui pradėjo važiuoti automobilis „Chrysler Voyager“.

Jo vairuotojas netrukus prisivijo leistinu greičiu važiavusį pasieniečių visureigį su skiriamaisiais ženklais. Netrukus „Chrysler Voyager“ dideliu greičiu aplenkė VSAT automobilį ir nulėkė Šalčininkų kryptimi.

Pasieniečiai jį pradėjo vytis ir apie tai iškart informavo kolegas, budėjusius Širvių punkte prie išvažiavimo iš vadinamosios Dieveniškių kilpos. Tačiau šios vietos „Chrysler Voyager“ neprivažiavo. Iš pradžių jo vairuotojas apie 5 kilometrus nuo pasieniečių stengėsi atitrūkti asfaltu Dieveniškės – Šalčininkai. Matydamas, kad pasprukti nepavyks, bėglys nusuko į šalutinį žvyrkelį ir dar 3 kilometrus juo bandė atsiplėšti nuo pasieniečių keldamas milžiniškus dulkių debesis.

Gaudynės tęsėsi iki Poškonių kaimo. Prie čia esančios girininkijos VSAT pareigūnai ir aptiko likimo valiai paliktą „Chrysler Voyager“. Juo važiavęs asmuo ar asmenys buvo pasišalinę. Paaiškėjo, kad automobiliu buvo gabenamos 38 dėžės, arba 19 tūkst. pakelių, cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Tokio krovinio vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra 135 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų.
Pasienyje su Baltarusija tai antras panašus atvejis per pastarąsias dienas.

Šeštadienį VSAT Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai Šalčininkų rajone net 20 kilometrų persekiojo nuo jų sprukusį automobilį „Mitsubishi Pajero“. Sulaikytame visureigyje pasieniečiai aptiko daugiau kaip 23 tūkst. pakelių baltarusiškų cigarečių, kurių vertė – 175 tūkst. litų. VSAT pareigūnai sulaikė ir šiuo automobiliu sprukusį Vilniaus rajono gyventoją.