Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad šeštadienio vakarą Vilniaus rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnai visureigiu patruliavo pasienyje su Baltarusija netoli Šalčininkų rajono Pėpių kaimo. Miško keliuku link jų važiavusio „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas, išvydęs VSAT visureigį, staigiai apsisuko ir nulėkė dideliu greičiu.

Įjungę švyturėlius ir garso signalą pasieniečiai jį nusivijo. Gaudynės vyko miško ir lauko keliukais, kuriais bėglio aplenkti nebuvo galimybių. VSAT pareigūnų nurodymų sustabdyti automobilį „Mitsubishi Pajero“ vairuotojas nepaisė ir vietomis važiavo beprotišku greičiu. Kartkartėmis jis dingdavo iš pasieniečių akiračio, tačiau vėliau vėl būdavo prisivejamas.

Persekiojimas nuo Pėpių kaimo tęsėsi link Baušių, vėliau - Akmenynės kaimų. Iš viso gaudynės miško, o kai kur – ir lauko keliukais tęsėsi apie 20 kilometrų iki Šalčininkų rajono Naujasodžio kaimo prieigų. Čia bėglys sustojo. Iš „Mitsubishi Pajero“ į šalia keliuko esantį mišką nėrė du iš visureigio iššokę asmenys.

Savo tarnybiniu visureigiu prilėkę pasieniečiai juos nusivijo. Miške maždaug už 200 metrų nuo palikto automobilio VSAT pareigūnai prisivijo ir sulaikė vyrą.

Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 40-metis Vilniaus rajono gyventojas.

„Mitsubishi Pajero“ buvo pilnas kontrabandinių cigarečių. Iš viso jame pasieniečiai rado 23 489 pakelius cigarečių „Fest 7“, „Minsk City“, „Minsk 5“ ir „Minsk Capital“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė skaičiuojant pagal Lietuvoje galiojančią muitinio vertinimo metodiką yra 175 tūkst. litų.

Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki septynerių metų. Sulaikytą Vilniaus rajono gyventoją pasieniečiai uždarė į areštinę.