Ketvirtadienį apie 13 val. į Šalčininkų kelio postą automobiliu „Nissan Murano“ atvažiavęs Baltarusijos pilietis V. R. pareigūnams žodžiu deklaravo, kad jokių draudžiamų prekių neveža. Tačiau pareigūnams kilo įtarimų, jog automobilyje gali būti gabenamos paslėptos akcizinės prekės. Pradėjus detalų automobilio tikrinimą, vairuotojas tikrinimą atliekančiam muitinės pareigūnui pasiūlė 800 JAV dolerių kyšį.

Pareigūnui atsisakius ir įspėjus V. R. dėl gresiančios baudžiamosios atsakomybės už kyšio davimą, šis siūlomą sumą čia pat padidino iki 5 tūkst. Lt. Negana to, nenurimstantis vairuotojas ėmė siūlyti pinigus ir kitiems pareigūnams, o siūloma suma išaugo iki 2500 eurų, praneša MKT.

Muitininkams dar sykį griežtai įspėjus Baltarusijos pilietį apie baudžiamąją atsakomybę šis paprašė pakviesti posto pamainos viršininkę, kuriai pamėgino primygtinai įsiūlyti 5 tūkst. eurų.

Pamainos viršininkė apie įvykusį incidentą nedelsdama informavo MKT pareigūnus. Atvykę į postą muitinės kriminalistai dėl siūlymo duoti kyšį pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Netrukus paaiškėjo, dėl ko pareigūnams taip atkakliai mėginta įpiršti kyšį – įvairiose gamyklinėse „Nissan Murano“ ertmėse rasta kontrabanda gabentų cigarečių su baltarusiškomis banderolėmis: „Winston Blue“, „NZ Gold Super Slim“. Rastos kontrabandos vertė viršija 8 tūkst. litų.

Negana to, pareigūnai pas V. R. aptiko ir stambią nedeklaruotų pinigų sumą – 11 tūkst. eurų ir 900 dolerių. Kiekvienas asmuo, atvykstantis į Lietuvos Respubliką iš trečiosios šalies ir gabenantis ne mažiau kaip 10 tūkst. eurų, privalo pinigus deklaruoti raštu muitinės įstaigoje.

Cigarečių kontrabanda, nedeklaruoti pinigai ir baltarusio automobilis sulaikyti. V. R. sulaikytas dviem paroms. MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir papirkimo.