Apie 0.30 val. iš Baltarusijos į Raigardo kelio postą vilkiku „Volvo“ atvažiavęs baltarusis V. H. pareigūnams sakėsi per Lietuvą ketinantis grįžti į Lenkiją, iš kur į Baltarusiją vežė krovinį. Važiuoti per Lietuvą nusprendęs, nes čia pasienyje trumpesnės eilės.

Tačiau Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai, apžiūrinėdami vilkiko puspriekabę, atkreipė dėmesį į kai kuriuos konstrukcinius puspriekabės sijų pakeitimus, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Buvo nuspręsta vilkiką detaliai patikrinti ir netrukus paaiškėjo, kad muitininkų įtarimai pagrįsti. Puspriekabės lubose rasta įrengta slėptuvė, kur pareigūnai rado 27 320 pakelių Baltarusijoje gaminamų cigarečių „Fest“.

Bendra nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 200 tūkst. Lt. Sulaikyta ir transporto priemonė, kuria gabenta kontrabanda.

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) Kauno skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 dalį (Kontrabanda), 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis) ir 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką).

V. H. buvo sulaikytas dviem paroms, vakar, gegužės 3 d., Kauno apylinkės teismo sprendimu jis buvo suimtas dviem mėnesiams.