Sankcijos gresia ir dar šešioms merginoms, kurias teismas yra nusprendęs apklausti 32 metų Martos Kulikauskaitės baudžiamojoje byloje – prokurorai ją kaltina dėl pelnymosi iš prostitucijos.

Šioje byloje teismas jau yra apklausęs M. Bui seserį Tatjaną, tačiau buvusi „Olialia pupytės“ atlikėja teismui kol kas nepasiekiama – praėjusį posėdį jai nepasirodžius teisingumo rūmuose, teisėja paskyrė liudytojos atvesdinimą.

Pirmadienio rytą į teismą atvykęs policijos pareigūnas nurodė, kad su M. Bui susisiekė telefonu, ji žinojo apie posėdį, tačiau jai nepavyko įteikti šaukimo – byloje nurodytu adresu ji negyvena.

Jeigu M. Bui ir ateityje vengs atvykti duoti parodymų, teismas jai gali skirti tūkstantinę baudą. Su atlikėja DELFI taip pat nepavyko susisiekti – ji neatsakė į skambučius.

Buvusi populiarios grupės atlikėja kviečiama liudyti dėl kelionės į Šveicariją. Ikiteisminio tyrimo metu ji pareigūnams yra pasakojusi, kad vieno vakarėlio metu susipažino su M. Kulikauskaite, kuri vėliau pasiūlė vykti į užsienį gerai praleisti laiką.

M. Bui neslėpė, kad su kitomis merginomis 2009 ar 2010 m. buvo išskridusi į Ženevą ir dalyvavo viename vakarėlyje, tačiau esą nieko nežinojo apie turtuoliams merginų teikiamas seksualines paslaugas. Atlikėja tikino, kad šios kelionės metu niekas jai nepateikė jokių intymaus pobūdžio pasiūlymų, o ir už išvyką iš M. Kulikauskaitės negavo jokių pinigų.

Baudžiamojoje byloje figūruoja 14 merginų, kurios iš Lietuvos į įvairias Vakarų Europos šalis vykdavo linksminti jų dėmesio išsiilgusius verslininkus.

Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo net po 2-2,5 tūkst. eurų (7-8,6 tūkst. litų) bei būdavo apipilamos išskirtiniu dėmesiu prabangiuose vakarėliuose ir jas „nusipirkusių“ vyrų dovanomis.

„Čia mano asmeninis gyvenimas, tai – provokacija, jūs kur nors kavą gertumėte, susipažintumėte su kuo nors ir jums jau bylą keltų?“ – pateiktais kaltinimais anksčiau DELFI piktinosi M. Kulikauskaitė. Pirmadienį ji taip pat neatvyko į teismą – tiesa, dėl ligos.

Kai kurios merginos pareigūnams atskleidė, kad vykdavo į Ženevą (Šveicarija), Nicą, Paryžių (Prancūzija) ar Milaną (Italija). Kada ir kur reikia nuvykti, joms esą pasakydavo M. Kulikauskaitė – ji taip pat nupirkdavo lėktuvo bilietus ir sutvarkydavo kitus reikalingus dokumentus.

Apklaustos liudytojos aiškino, kad už su turtingais vyrais praleistą laiką asmeniškai gaudavo nuo 1 iki 2,5 tūkst. eurų. Viena merginų teigė, kad su savo klientu net turėjo vykti į Kazachstaną – čia vyko įtakingų verslininkų susitikimas su valstybės pareigūnais.

Merginos prisiminė, kad jas priėmę vyrai taip pat buvo gerai žinomi savo šalyje, o kai kurie – ir užsienyje. Dalį jų ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai apklausė – Lietuvos prokurorai su teisinės pagalbos prašymais kreipėsi į užsienio valstybes.

Jie net neslėpė, kad leisdavo laiką su merginomis, tačiau jų nevadindavo prostitutėmis – esą tai buvo jaunos ir gražios modelių agentūros darbuotojos.

Išties, kai kuriems klientams lietuvaitės buvo pristatomos kaip manekenės – pareigūnai išsiaiškino, kad turtingi vyrai M. Kulikauskaitei nurodydavo datas, kada jiems bus reikalingos merginos, o ši jiems išsiųsdavo jų nuotraukas. Atrinktoms lietuvaitėms būdavo pasiūloma išvykti „pasilinksminti“.

Bylos duomenimis, M. Kulikauskaitė, įtariama, iš prostitucijos pelnėsi maždaug tris metus – nuo 2008-ųjų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio.