Kauno nusikaltėlių legenda vadinamos Daktarų gaujos nariai baigė pasisakymus Klaipėdos apygardos teisme, kur yra teisiami ir laukia nuosprendžio.

Antradienį paskutinį žodį tarė du iki šiol nekalbėję kaltinamieji. Kadangi visas būrys teisiamųjų yra suskirstyti į kelias grupes, ir šių vyrų pasisakymai buvo visiškai priešingi.

Gaujos vadeivomis vadinami Henrikas Daktaras ir Egidijus Abarius kalbėjo ankstesniuose teismo posėdžiuose. Jie neigė kaltinimus ir pasinaudodami paskutinio žodžio teise prašė juos išteisinti.

Visas būrys „šampaniniais“ vadinamų vyrų prisipažino kaltais, papasakojo apie gaujos piktadarybes bei atskleidė vadeivų vaidmenį bei veiksmus.

Iki šiol nekalbėjęs Vaidas Vansevičius, priskiriamas „šampaniniams“, teigė besijaučiąs nekaip dėl įvykdytų nusikaltimų, kuriuos nuoširdžiai pripažino ir atsiprašė nukentėjusiųjų. Vyras priminė, kad turi du mažamečius vaikus ir tikisi, kad teismas atsižvelgs į jo nuopelnus atskleidžiant kitų teisiamųjų kaltę.

Gytis Ježerys, artimas Henrikui Daktarui asmuo, teigė nedalyvavęs, kai buvo vykdoma bent pusė jam inkriminuojamų nusikaltimų, gaujos, dalyvavimu kurioje jis kaltinamas, pasak jo, nė nebuvę.

„Nesijaučiu kaltas. Viskas...“, - baigė savo kalbą G.Ježerys.

Paskutinis prieš nuosprendį teismo posėdis užtruko vos kelias minutes.

Nuosprendį ketinama skelbti birželio 14-ąją po pietų.