Už kartu praleistą laiką kai kurios merginos gaudavo net po 2-2,5 tūkst. eurų (7-8,6 tūkst. litų) bei būdavo apipilamos išskirtiniu dėmesiu prabangiuose vakarėliuose ir jas nusipirkusių vyrų dovanomis.

Tokios aplinkybės paaiškėjo Vilniaus apygardos prokuratūrai atliktus ikiteisminį tyrimą dėl jaunų merginų įtraukimo ir pelnymosi iš prostitucijos. Kaltinimus šioje byloje pareigūnai pareiškė anksčiau vienai sostinės centre įsikūrusiai vyninei vadovavusiai 32 metų Martai Kulikauskaitei.

Vyninės verslas M. Kulikauskaitei – jau praeityje. Šiuo metu jai tenka gintis nuo prokurorų kaltinimų dėl pelnymosi iš prostitucijos – ketvirtadienį M. Kulikauskaitei iškeltą baudžiamąją bylą pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos teismas.

Kaltinamosios prašymu teisėja Regina Pocienė bylą nagrinėja neviešuose posėdžiuose – M. Kulikauskaitei ir užsienyje bei Lietuvoje turtingus vyrus aptarnavusioms merginoms teks prisiminti intymias detales iš pelningų vakarėlių.

„Čia mano asmeninis gyvenimas, tai – provokacija, jūs kur nors kavą gertumėte, susipažintumėte su kuo nors ir jums jau bylą keltų?“ – pateiktais kaltinimais DELFI piktinosi M. Kulikauskaitė. Ji nepanoro komentuoti bylos detalių, tačiau patikino, jog merginos, leidusios laisvalaikį su vyrais, tikrai nebuvo prostitutės.

Viešumo vengė ir į teismo posėdį atvykusios merginos, praturtėjusios iš viešnagių užsienyje. Laukdamos, kol jas apklaus teisėja, merginos koridoriuje aptarinėjo ne linksmybes užsienyje, o užsienyje parduodamus garsių prekių ženklų drabužius.

Kai kurios merginos teisme neslėpė, kad vertėsi prostitucija, tačiau dabar esą tai – jau praeitis.

„Buvo gal pora kartų anksčiau, – sakė viena liudytoja, moteriškų glamonių išsiilgusius vyrus aptarnavusi Vilniuje ir „už kartą“ gavusi tūkstantį litų. – Kartą per vieną vakarėlį susipažinau su Marta, po kiek laiko ji pasiūlė susitikti su garbingu svečiu, jis man už praleistą laiką solidžiai atsilygino“.

Tuo metu kitos merginos pareigūnams atskleidė, kad vykdavo į Ženevą (Šveicarija), Nicą, Paryžių (Prancūzija) ar Milaną (Italija). Kada ir kur reikia nuvykti, joms esą pasakydavo M. Kulikauskaitė – ji taip pat nupirkdavo lėktuvo bilietus ir sutvarkydavo kitus reikalingus dokumentus.

Apklaustos liudytojos aiškino, kad už su turtingais vyrais praleistą laiką asmeniškai gaudavo nuo 1 iki 2,5 tūkst. eurų. Viena merginų teigė, kad su savo klientu net turėjo vykti į Kazachstaną – čia vyko įtakingų verslininkų susitikimas su valstybės pareigūnais.

Merginos prisiminė, kad jas priėmę vyrai taip pat buvo gerai žinomi savo šalyje, o kai kurie – ir užsienyje. Dalį jų ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai apklausė – Lietuvos prokurorai su teisinės pagalbos prašymais kreipėsi į užsienio valstybes.

Jie net neslėpė, kad leisdavo laiką su merginomis, tačiau jų nevadindavo prostitutėmis – esą tai buvo jaunos ir gražios modelių agentūros darbuotojos.

Išties, kai kuriems klientams lietuvaitės buvo pristatomos kaip manekenės – pareigūnai išsiaiškino, kad turtingi vyrai M. Kulikauskaitei nurodydavo datas, kada jiems bus reikalingos merginos, o ši jiems išsiųsdavo jų nuotraukas. Atrinktoms lietuvaitėms būdavo pasiūloma išvykti „pasilinksminti“.

Į užsienį susitikti su turtingais vyrais buvo išvykusi ir dabar solinės karjeros siekianti buvusi grupės „Olialia pupytės“ dainininkė Marina Daščenka (Bui). Ji pareigūnams yra pasakojusi, kad vieno vakarėlio metu susipažino su M. Kulikauskaite, kuri vėliau pasiūlė vykti į užsienį gerai praleisti laiką.

Gerai žinoma dainininkė neslėpė, kad su kitomis merginomis 2009 ar 2010 m. buvo išskridusi į Ženevą ir dalyvavo viename vakarėlyje, tačiau esą nieko nežinojo apie turtuoliams merginų teikiamas seksualines paslaugas. Atlikėja tikino, kad šios kelionės metu niekas jai nepateikė jokių intymaus pobūdžio pasiūlymų, o ir už išvyką iš M. Kulikauskaitės negavo jokių pinigų.

Baudžiamojoje byloje yra minima ir Marinos sesuo Tatjana Daščenka – ją pareigūnai taip pat apklausė kaip liudytoją.

Bylos duomenimis, M. Kulikauskaitė, įtariama, iš prostitucijos pelnėsi maždaug tris metus – nuo 2008-ųjų gruodžio iki 2011-ųjų balandžio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (645)