Kaip DELFI pasakojo Elektrėnų policijos viršininkas Andžejus Grudinskis, trečiadienį užsikimšus vandens pralaidai, buvo apsemta keli šimtai metrų nuo autostrados esanti sodyba: kiek aukščiau esantis namas buvo apsemtas iki pamatų, o žemeliau stovėjęs automobilis - iki langų. Valstybinės įmonės „Automagistralė“ trečiadienį tvarkė pralaidą, vanduo nuo sodybos atslūgo. Tačiau ketvirtadienį sodyba vėl buvo užlieta, o autostradoje ties ta vieta atsivėrė didelė smegduobė. Pareigūnai nesiėmė spėlioti ar smegduobės atsivėrimas kaip nors susijęs su vakarykščiai toje vietoje vykdytais darbais.

Ketvirtadienio rytą, pasak pareigūnų, smegduobės ten dar dar nebuvo. Ji atsivėrė kiek vėliau. Ją aptvėrė kelininkai, pusiaudienį smegduobė, išsiplėtusi per pirmąją eismo juostą ir kelkraštį, dar nebuvo sutvarkyta. Kelininkų teigimu, kelias bus sutvarkytas iki penktadienio.

Manoma, kad šitos bėdos nutiko dėl bebrų - jie šakomis užvertė melioracijos šulinį. Pasak kelininkų, dėl to sutrūkinėjo pralaidos vamzdžiai. Remontas (grunto tyrimai, vamzdžių keitimas, asfaltavimas ir kt.) gali kainuoti iki 1 milijono litų.