Teismo duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų spalio 18-osios vakarą Telšių rajone. Čia gyvenanti S. B. iš mokyklos ėjo namo, kai ją užpuolė žagintojas. V. Ruseckis savo aukos nemušė, nepaėmė jos telefono, tik prigrasino, kad ši niekam nesiskųstų.

Parbėgusi namo mobiliojo ryšio telefonu nukentėjusioji iš karto paskambino mamai, kuri apie nusikaltimą pranešė policijai. Pareigūnai V. R. automobiliu pasivijo einantį tuo pačiu keliu. Iš pradžių paragintas sustoti V. Ruseckis nepakluso. Į orą buvo paleistas perspėjamasis šūvis ir tada pavytas vyras buvo surakintas antrankiais.

V. R. savo kaltės neneigė. Išnagrinėjęs bylą teismas konstatavo, kad nusikaltimas įrodytas, o V. Ruseckio atsakomybę lengvinančių ar sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Teismas taip pat pažymėjo, kad nusikaltimo metu nukentėjusiajai nebuvo padaryta sunkesnių fizinių sužalojimų, ar žymesnių psichikos sveikatos pakitimų, todėl skirdamas bausmę teismas vadovavosi bendraisiais teisingumo, protingumo ir proporcingumo principais.

Bausmės paskirtis yra ne tik nubausti asmenį už padarytas nusikalstamas veikas, bet ir paveikti jį, kad ateityje laikytųsi įstatymų. V. Ruseckis už išžaginimą anksčiau teistas jau du kartus, teistumas neišnykęs, įstatymu numatyta tvarka nepanaikintas.

Teismas vyrui už mažametės išžaginimą paskyrė 9 metų laisvės atėmimą, nukentėjusiajai priteista 10 tūkstančių litų neturtinė žala. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Respublikos apeliaciniam teismui.

Už mažamečio asmens išžaginimą įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę nuo penkerių iki penkiolikos metų.