Spaudoje V. Keršis pasakojo, kad teisėja N. Venckienė liepė jam asmeniškai sekti teisėją Albertą Milinį, ir įsūnį Vaidą Milinį. Tai užrūstino N. Venckienę - moteris ėmė teismuose reikalauti nubausti buvusį šalininką.

Kauno apygardos teisėjo V. Milinio įsūnis praėjusių metų gruodžio 3 d. dingo be žinios. Maždaug po savaitės jis buvo rastas nužudytas. Anot V. Keršio, šie įvykiai greičiausiai nepraėjo be N. Venckienės žinios.

Teismas sutiko, kad prokurorai turi išsiaiškinti, ar V. Keršio pasakojimuose apie N. Venckienę yra šmeižto, tad bylą pasiekė prokuratūra.

Dėl galimo šmeižto bylą tyręs prokuroras balandžio 12 d., nusprendė, kad baudžiamoji byla V. Keršiui nutraukiama. Įtarimus N. Venckienei besiaiškinantys prokurorai taip pat apklausė V. Keršį.

Prokuratūros duomenimis, byla dėl šmeižto gali būti atnaujinta, jei ikiteisminio tyrimo metu nebus nustatyta, kad N. Venckienė padarė kokį nors nusikaltimą. O iki to prokuratūra šmeižto V. Keršiui bylą nutraukė.

V. Keršis ilgą laiką palaikė Kedžių ir Venckų šeimas, budėjo Garliavoje, Klonio gatvėje, kai buvo priimtas sprendimas Kėdainių teisme perduoti mažametę velionio Drąsiaus Kedžio dukrą jos motinai Laimutei Stankūnaitei.

Jis buvo nuteistas už prokuroro Justo Lauciaus įžeidimo. Vėliau papasakojęs apie galimus N. Venckienės nurodymus ir patikinęs, kad pats bijo dėl savo gyvybės, tapo specialiuoju liudytoju.