„Lietuvos rytui“ apie tokias dar oficialiai nepatvirtintas išvadas sakė Vilniaus policijos vadovas Kęstutis Lančinskas. Jis sakė, kad dar reikia sulaukti visų tyrimų rezultatų.

Peršasi mintis, kad R.Voinickio mirtis greičiausiai buvo itin kruopščiai parengta savižudybė, o jos priežastis - bandymas išvengti atsakomybės dėl pinigų, pavogtų iš Pranciškaus Skorinos vidurinės mokyklos, kurioje jis dirbo pavaduotoju ūkio reikalams.

DELFI primena, kad baltarusių visuomenininko mirtis apaugo įvairiomis versijomis. Jo lavonas buvo rastas kovo 6 d. rytą. Policijai apie nelaimę Kapsų gatvėje pranešė 53 metų mirusiojo žmona. Ji rado vyrą su smurto žymėmis daugiabučio rūsyje. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo, nors akivaizdaus smurto žymių nerasta.

Tyrėjams užkliuvo tai, kad prieš mirtį, tarsi nujausdamas, R. Voinickis pasirūpino šeima - sumokėjo už metus į priekį išlaidas už būstą, testamentu turtą paliko sūnui.

Anksčiau buvo užsiminta apie telefonu gautus grasinimus, apie kuriuos buvo sakęs pats R. Voinickis. Patikrinus velionio telefoną, tokių grasintojų aptikti nepavyko.

Pareigūnai taip pat rado įrodymų, kad R. Voinickis pats nusipirko lipniosios juostos, kuria rūsyje buvo užklijuota jo burna, kad atrodytų, kaip nužudymas. Taip pat buvo viela suraizgytos kojos, viela įkišta į elektros kištuką, tarsi bylotų apie kankinimus.

Paaiškėjo, kad iš karto po įvykio vidurinės mokyklos direktorė Galina Sivolova neskubėjo pranešti, kad R. Voinickio darbine veikla yra susidomėję prokurorai, jis įtartas finansinėmis machinacijomis. Auditas parodė, kad trūksta iš ES fondų skirtų pinigų. Šešėlis krito ant R. Voinickio, įtarta, kad jis pinigus pasisavino.