Režisieriai kurį laiką neatsiliepė į telefoninius skambučius, nėra tiksliai žinoma ir kada jie mirė.

Galimas daiktas, kad tai įvyko naktį iš pirmadienio į antradienį. Viešintose šiuo metu dirba Anykščių policijos operatyvinė grupė.
Galina Germanavičienė ir Vytautas Germanavičius

V. Germanavičius praėjusį ketvirtadienį Anykščių kultūros centro scenoje buvo įteiktas vienas iš garbingiausių apdovanojimų - Kultūros ministerijos „Aukso paukštė“ už geriausią suaugusiųjų mėgėjų teatrą.

Skaudus sutapimas, bet režisieriai negyvi rasti kovo 27-ąją - tarptautinę teatro dieną.

Režisierių mirties aplinkybės išlieka paslaptingos

Anykščių policijoje – skubus vadovų pasitarimas dėl režisierių Vytauto ir Galinos Germanavičių mirties aplinkybių.

Žiniasklaidai išplatintame policijos pranešime spaudai rašoma: „Įvykio vietos apžiūros metu nusikalstamos veiklos požymių nerasta. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Tikslios mirties priežastys bus aiškios gavus specialistų išvadas.“

Policija niekam neleidžia prisiartinti prie režisierių namų.

„Anykštos“ žurnalistui Arvydui Lingaičiui Viešintose esanti Anykščių kultūros centro direktorė Dijana Petrokaitė sakė, kad Germanavičiai antradienį nepasirodė ansamblio „Lietuva“ koncerte, o šiandien rytą jie neatvyko ir į centro rengiamą susirinkimą.

Nustebę Kultūros centro darbuotojai paprašė Viešintų seniūnijos pasidomėti, ar Germanavičiai namuose, nes prisiskambinti jiems nepavyko.

Prie Germanavičių namo nuvykęs policininkas pamatė garaže stovintį  Germanavičių automobilį. Jis pro rūsio langą 14 valandą 24 minutės pateko į režisierių namą, jame rado mirusius Germanavičius.

D. Petrokaitė, kuri buvo operatyvininkų pakviesta į namo vidų, „Anykštai“ sakė, kad policija jai uždraudė pasakoti apie tai, ką matė.