Kaip skelbia newsru.com, dabar specialistai aiškinsis, ar 41 metų įtariamoji Liubovė Osipova gali būti teisiama. Vyriausiasis rajoninis Volgogrado teismas nusprendė įtariamąją sulaikyti dviem mėnesiais, skelbiama teismo puslapyje internete.

Atlikti moters būklės psichologinę ir psichiatrinę ekspertizę paskatino dokumentas, aptiktas L. Osipovos bute. „Kratos metu pareigūnai įtariamosios bute aptiko sutartį su Šetonu, kuri buvo pasirašyta skysčiu, panašiu į kraują. Sutartyje moteris savo sielą perleidžia velniui mainais už jauną ir sveiką kūną, 100 mln. rublių (8 mln. Lt) mokėjimo kortelėje su PIN kodu, du naujus automobilius „Jaguar“ ir „Volkswagen“, sraigtasparnį ir asmens sargybinius“, - teigia vietos Tyrimų komiteto atstovė Natalija Kunickaja.

Be to, sutartyje yra ištisos pastraipos, kuriose vardijami įvairiausi Šetono titulai. Prie dokumento pridėtas ir 94 asmenų sąrašas (tik vardų, be pavardžių), „kurių sielas galima pasiimti“, pridūrė atstovė.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, L. Osipova prieš kelerius metus dirbo mokytoja. Visai neseniai viename socialiniame tinkle internete ji susirado buvusį savo mokinį vardu Viačeslavas, su kuriuo pradėjo bendrauti apsimesdama neegzistuojančia mergina, skelbia „RIA Novosti“.

Po kurio laiko jaunuolis nusprendė susirašinėjimą nutraukti. Tada mokytoja pradėjo jį persekioti. Moteris gavo vaikino telefono numerį ir pradėjo jį terorizuoti trumposiomis žinutėmis ir skambučiais. Kai moteris sužinojo, jog jos išrinktasis greitai ves, ji nusprendė santuokai sutrukdyti ir ją atstūmusį vaikiną nubausti.

Pagal įtariamosios planą, jaunųjų porą turėjo pagrobti jos bendrininkai. Merginą jie turėjo trise išprievartauti, o tada dar dvi savaites kalinti kokioje slaptoje vietoje. Visą tą laiką merginai būtų buvę leidžiami stiprūs narkotikai, kad ji taptų nuo jų priklausoma.

Buvusią mokytoją paniekinęs vaikinas būtų buvęs smarkiai sumuštas beisbolo lazdomis. Paskui įtariamosios bendrininkai jį būtų atvežę į moters specialiai išsinuomotą namą, kur ji būtų jį „slaugiusi“.

Svarbiausiu įrodymu byloje tapo vaizdo įrašas, kuriame įtariamoji sėdasi į automobilį pas priedangoje dirbantį pareigūną ir perduoda jam 25 tūkst. rublių avansą (2 tūkst. 157 Lt). Tada pedagogė tariamam bendrininkui detaliai pasakoja, ką jis turi už tuos pinigus padaryti. Pavyzdžiui, įtariamoji prašo „mergužėlę žiauriai išprievartauti ir viską nufilmuoti“. Pedagogė nurodo įrašą atnešti jai, kad ji galėtų tai parodyti pagrobtos ir išniekintos merginos sužadėtiniui.

„Jeigu ką, primokėsiu“, - vaizdo įraše žada įtariamoji. Iš viso ji buvo pasirengusi bendrininkams sumokėti 200 tūkst. rublių (17 tūkst. 260 Lt).

L. Osipova buvo sumaniusi, jog po dviejų savaičių bendrai įkaite būtų atsikratę – padarę viską, kad ji niekada nebegrįžtų namo. Vienas iš mokytojos siūlytų variantų – „parduoti merginą čečėnams“.

„O jam (jaunikiui) reikia beisbolo lazda trenkti būtent per galvą, nes jis moka dziudo“, - bendrui patarinėjo įtariamoji ir pridūrė, kad jos mylimojo ūgis – 1,93 metro. Ji prašė Viačeslavą jai į namus atvežti jau leisgyvį, su sulaužytomis rankomis ir kojomis. „Aš pati jį išgydysiu“, - žadėjo pedagogė.

Pirmosios apklausos metu L. Osipova savo kaltę atkakliai neigė. Anot moters, jos sulaikymo kovo 19-ąją dieną priežastimi tapo faktas, jog pažįstamas jai „perdavė jos draugų pamestus pasus ir kitus asmens dokumentus“.

Iš tikrųjų tie dokumentai įtariamajai buvo perduoti kaip įrodymas, jog porelė jau pagrobta.

Pareigūnams pavyko nustatyti, jog nuo 2009 metų L. Osipova oficialiai niekur nedirba. Ji išsiskyrusi ir gyvena viena. Įtariamosios sūnui neseniai sukako dvidešimt metų. Kaip pasakoja pats jaunuolis, jis žinojo apie motinos susirašinėjimą su buvusiu mokiniu, tačiau tikrai neįtarė, jog viskas nueis taip toli.