Ikiteisminio tyrimo metu paaiškėjo, kad šiuo metu nuo pareigų nušalinta R. Skimundrė, įtariama, pati iš verslininko pareikalavo kyšių, o vėliau juos gavo.

Aukštas pareigas einančiai pareigūnei Policijos imuniteto valdyba ir Vilniaus apygardos prokuratūra yra pareiškę įtarimus dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Bylos duomenimis, R. Skimundrę Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas buvo paskyręs Viešųjų pirkimų komisijos pirmininko pavaduotoja. Praėjusių metų gegužę sostinės policija nusprendė įsigyti suvenyrų su policijos simbolika, todėl buvo paskelbtas viešasis pirkimas apklausos būdu.

Policijos imuniteto valdybos pareigūnai įtaria, kad netrukus Valdymo organizavimo skyriaus viršininkė vienos bendrovės vadovui pasiūlė laimėti konkursą dėl Vilniaus apskrities VPK suvenyrinio ženklo piniginėje ir ženklelio odos pakaitalo dėžutėje pagaminimo.

Už tai iš verslininko pareigūnė, įtariama, pareikalavo 6 tūkst. litų kyšio. Verslininkas su tokiu reikalavimu sutiko ir pinigus sumokėjo.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad tai – ne vienintelis kartas, kai R. Skimundrė galėjo piktnaudžiauti tarnybine padėtimi. Pareigūnei taip pat pareikšti įtarimai dėl kyšio paėmimo 2011-ųjų rugpjūčio pabaigoje-rugsėjo pradžioje.

Paaiškėjo, kad pareigūnė iš to paties verslininko esą buvo pareikalavusi 3 tūkst. Lt kyšio už tai, kad jo vadovaujama bendrovė laimėtų Vilniaus apskrities VPK vykdomą viešąjį pirkimą apklausos būdu dėl laikrodžių, ant kurių turėjo būti išgraviruotas Lietuvos policijos ženklas, įsigijimo.

Šiuos pinigus, įtariama, skyriaus viršininkė gavo spalio mėnesį.

Nuo pareigų nušalinta R. Skimundrė po pradėto ikiteisminio tyrimo bandė nesėkmingai sugrįžti į darbą – ikiteisminio tyrimo teisėjas nusprendė, kad toliau vykdydama savo tarnybines funkcijas įtariamoji gali daryti naujas panašias nusikalstamas veikas, be to, jos nenušalinimas nuo pareigų padarytų didelę žalą policijai.