Taip pirmadienį nusprendė Vilniaus apygardos teismas, turėjęs paskelbti nuosprendį sunkiais nusikaltimais kaltinamam jaunuoliui.

Teisėjų kolegijai pirmininkaujanti teisėja Regina Pocienė paskelbė, kad teismas nusprendė atnaujinti įrodymų tyrimą – rašant nuosprendį iškilo būtinybė papildomai apklausti ne tik kaltinamąjį, bet ir išvadą payteikusį teismo medicinos ekspertą.

Kokios aplinkybės teismui sukėlė abejonių, teisėja neįvardijo – baudžiamoji byla nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

Tuo metu nužudytosios artimieji teigia, kad taip teismas vilkina bylą. „Dabar žymiai lengvesnės sąlygos, vat ir vilkina“, – sakė jie.

Pagal galiojančios įstatymus kaltinamajam gresia ne daugiau kaip 10 metų laisvės atėmimo bausmė.

Lietuvos žmones šokiravęs nusikaltimas buvo padarytas 2011 metų sausio 15 d. netoli Vilniaus, šalia Nemenčinės plento esančiame miške. Įtariamasis buvo sulaikytas kitą dieną.

Tragedija įvyko po nepilnamečių pažinties socialiniame tinkle „Facebook“.

Tyrimo duomenimis, kaltinamasis pasinaudojo mažametės patiklumu ir bejėgiška jos būkle. Siekdamas nuslėpti jau padarytą nusikaltimą nepilnametis iš mergaitės pagrobė ir jos daiktus, t. y. mobiliuosius telefonus, piniginę, akinius ir t. t.

Pavogtų daiktų vertė siekia beveik 1 tūkst. Lt.

Ikiteisminio tyrimo metu įtariamajam buvo atlikta ambulatorinė, o vėliau – ir stacionarinė teismo psichologinė psichiatrinė ekspertizė.

Kaltinamajam nukentėjusieji yra pareiškę beveik pusės milijono litų ieškinį dėl žalos atlyginimo.