Karolio Sendziko mama Angelė neslepia, kad tikėjosi šiltesnio oro paieškoms numatytą kovo 17 d. Ir nors grįžusi žiema vėl baltu sniegu padengė žemę, moteris sako planų nekeisianti ir sekmadienį vyksianti ieškoti sūnaus kūno. Tai jau ne pirma vaikino paieška padedant visuomenei.

„Šį kartą paiešką rengia patys lentvariečiai. Čia jie sujaudinti mūsų nelaimės organizuoja paiešką. Esu be galo dėkinga už jų paramą“, – A.Sendzikienė patvirtino būsianti 11 val. prie Lentvario geležinkelio stoties. Tos vietos, kuri tapo liūdna jos sūnaus lemtimi.

Pernai gruodžio 15-osios vakarą Kauno technologijos universiteto magistrantas K. Sendzikas ketino aplankyti savo draugę, gyvenančią maždaug 5 km nuo Lentvario. Tačiau planai pasikeitė, o traukinys į Kauną taip pat jau buvo išvykęs. Ne geresnė padėtis buvo ir su tarpmiestiniais autobusais. Iš šios kelionės studentas namo negrįžo.

Tik pradėjus ikiteisminį tyrimą ir peržiūrint prekybos centro filmuotą medžiagą paaiškėjo, kad prie jaunuolio prisikabino du vietiniai, policijai gerai žinomi gyventojai. Vėliau jie prisipažino sumušę K. Sendziką ir apiplėšę. Jų namuose rastas jaunuoliui priklausęs kompiuteris ir kiti daiktai.

Lentvariečiams pareikšti įtarimai dėl plėšimo. Netrukus ši byla turėtų pasiekti teismą.

„Kol kūnas nerastas, tol jiems negali būti pareikšti įtarimai dėl nužudymo ar dėl sumušimo, dėl kurio Karolis mirė“, – kalbėjo A. Sendzikienė.

Atrodo, kad paskutinis K. Sendziką matė geležinkelio darbuotojas. Svirduliuojantis jaunuolis geležinkeliu ėjo Kauno kryptimi. Daugiau K. Sendziko niekas nematė.