Valstybės kaltintojas Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Arūnas Saunorius savo baigiamojoje kalboje teisiamąjį prašė įkalinti 19 metų.

2011 m. spalio 27 d. ankstų rytą Klaipėdoje, laukymėje prie garažų Lipkių g. benamis aptiko nuogos negyvos moters lavoną ir apie tai pranešė garažų bendrijos sargui.

Jaunos nėščios moters nužudymu įtariamas asmuo policijos pareigūnų buvo sulaikytas tos pačios dienos vakarą, jis, prokuroro prašymu, buvo suimtas.

Po medicinos ekspertų išvadų, V. B. buvo pareikšti kaltinimai ne tik dėl nėščios moters nužudymo, siekiant paslėpti kitą nusikaltimą, bet ir dėl jos išžaginimo bei seksualinio prievartavimo ir mirusiojo palaikų išniekinimo, praneša Klaipėdos apygardos prokuratūra.

Teismas kaltinamąjį dėl mirusiojo palaikų išniekinimo išteisino. Kadangi byla buvo nagrinėjama už uždarų durų, išteisinimo motyvų teismas viešai neskelbė.

Iš dalies buvo patenkinti nukentėjusiųjų civiliniai ieškiniai: nužudytosios motinai bei mažamečiams vaikams priteista daugiau nei 160 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos.

Teismo nuosprendis neįsiteisėjęs, jį galima skųsti apeliacine tvarka.