Kovo 12 d., apie 8 val., į Vilniaus teritorinės muitinės Raigardo kelio postą lengvuoju automobiliu atvyko Ukrainos pilietis O. N., kuris žodžiu deklaravo, kad gabena leistiną neapmokestinamą prekių kiekį.

Muitininkams atlikus detalų automobilio tikrinimą, specialiai įrengtoje slėptuvėje (perdarytame automobilio stoge) buvo rastos paslėptos cigaretės „Minsk“ su baltarusiškomis banderolėmis. Visa sulaikytų prekių vertė - daugiau nei 26 tūkst. litų. Prekės ir automobilis sulaikyti, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Panašus atvejis fiksuotas ir kovo 8 d. Šalčininkų kelio poste, kai apie 7.30 val. į jį iš Baltarusijos pusės atvyko lengvasis automobilis „Citroen Xantia“, vairuojamas Baltarusijos piliečio Y. N. Su juo kartu vyko keleivė - taip pat Baltarusijos pilietė - T. A.

Muitinės pareigūnams paprašius atidaryti automobilio variklio dangtį, vairuotojas primygtinai aiškino, kad dangtis neatsidaro, nes užsikirtęs užraktas. Tuomet pareigūnai pasiūlė padėti jį atidaryti specialių įrankių pagalba.

Pareigūnams atidarius automobilio dangtį, ant žemės pažiro cigarečių pakeliai, kurie buvo tiesiog sukrauti ant variklio. Tuomet muitininkai automobilį nukreipė jį į detalų patikrinimą. Sulaikyto automobilio visose galimose ertmėse (grindyse, durelėse, sėdynėse ir kt.) bei papildomai suvirintose specialiai kontrabandai gabenti pritaikytose slėptuvėse buvo rastas didelis kiekis nelegaliai gabenamų rūkalų su baltarusiškomis banderolėmis: „Premjer“, „NZ Gold Superslim“, „Minsk superslim“, „Queen Menthol“, „Premjer 7“, „Viceroy Blue“, „Viceroy Red“.

Visą sulaikytų rūkalų kiekį muitininkai vos sutalpino į 24 pramoninius maišus, kurių kiekvienas svėrė po 11 kg. Sulaikytos gabentos kontrabandos vertė - daugiau nei 94 tūkst. litų.

Nelegaliai gabentos prekės, automobilis bei vykę asmenys sulaikyti. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos.