Prokuratūra praneša, kad šių metų kovo pradžioje Kaune viešėjęs ir mokymuose dalyvavęs pulkininkas iš Peru Respublikos pametė piniginę vienoje iš „Akropolyje“ esančių picerijų. Piniginę radusi picerijos darbuotoja ją perdavė J. L., kuris, anot pranešęs policijai apie rastą piniginę, iš jos pasiėmė įvairia valiuta buvusius pinigus, dokumentus ir banko korteles.

J. L., suklastojęs nukentėjusiojo parašą, atsiskaitė elektronine banko kortele degalinėje, prekybos centruose, kuriuose pirko įvairią vaizdo ir kompiuterinę techniką.

J. L. pateikti kaltinimai vagyste, elektroninės mokėjimo priemonės neteisėtu įgijimu, jos neteisėtu naudojimu ir sukčiavimu.

Nagrinėjant bylą teisme J. L. nukentėjusiajam iš dalies atlygino žalą – 2 tūkst. litų.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikantis prokuroras teismo prašė kaltinamąjį nuteisti 1 metų ir 8 mėn. laisvės atėmimo bausme, atidedant jos vykdymą 2 metams.

Taip pat prokuroras prašė kaltinamąjį įpareigoti neišvykti iš gyvenamosios vietos, miesto ar rajono ribų be jo priežiūrą vykdysiančios institucijos leidimo. Be to, įpareigoti J. L. per 4 mėn. atlyginti nukentėjusiajam likusią, neatlygintą turtinę žalą – per 2 951 litų.

Nuosprendį Kauno apylinkės teismas skelbs šių metų kovo 19 dieną.