Policininkai su, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis sulaikė Arkikatedros kunigą rezidentą D. T. Davainį. Narkotikų platintojų tinklą sekantys pareigūnai gavo informacijos, kad kvaišalų gali turėti ir dvasininkas.

„Policija sulaikė kunigą. Taip“, – LNK patvirtino Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas.

D. T. Davainis sulaikytas po kratos jo namuose. Neoficialiomis žiniomis, pas jį aptikta narkotikų ir potenciją skatinančių medikamentų. Dėl galimo narkotikų laikymo ir platinimo sulaikytą kunigą pareigūnai paleido. Neoficialiomis žiniomis, jam įtarimai pareikšti dėl narkotikų laikymo.

„Buvo atlikta policijos operacija ir jos metu buvo sulaikyti neatsimenu kiek asmenų. Šiomis dienomis buvo daug operacijų, daug sulaikėm ir aš neatsimenu detalių“, – sakė K. Lančinskas.

Su pačiu D. T. Davainiu LNK susisiekti nepavyko.

Bažnyčios hierarchai apie pavaldinio problemas dėl narkotikų nieko nežino.

„Ten, kur pažeidžiami valstybės įstatymai, tai jie galioja visiems Lietuvos piliečiams, tame tarpe ir dvasiškiams. O Bažnyčia savo ruožtu darytų tyrimą, kadangi vyskupija suinteresuota, jei toks atvejis būtų“, - LNK „Žinioms“ sakė Vyskupų konferencijos pirmininkas Sigitas Tamkevičius.

D. T. Davainis į tamsią istoriją įsipainioja ne pirmą kartą. Prieš kelerius metus jis šaukėsi pareigūnų pagalbos dėl iš jo automobilio pavogtų antikvarinių vertybių.

Kunigas tvirtino, kad jam nakvojant pas draugus, iš automobilio pavogta 10 tūkst, litų verta auksinė žvakidė bei keturios keturios paauksuotos taurės, kurių kiekviena verta po 10 tūkst. Kunigas pareigūnams aiškino, kad antikvarines vertybes jis gavo iš pažįstamo, kuris prašė jas parduoti. Visas jas D. T. Davainis įvertino penkiasdešimčia tūkstančių litų.