Po trumpų grumtynių pareigūnams įkliuvo ir kontrabandą gabenęs vairuotojas.

Tądien apie 15 val. keliu Pagėgiai - Tauragė dviem nuosavais lengvaisiais automobiliais į tarnybą vykę trys neuniformuoti VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai pastebėjo Tauragės link važiuojančius "Volkswagen Passat" ir "Audi 100 Avant" automobilius.

Abi mašinos pareigūnams pasirodė įtartinos - pro jų priekinius stiklus pasieniečiai pastebėjo salonuose sugrūstas kartonines dėžes. Įtarę, kad automobiliais gali būti gabenamas neteisėtas krovinys, pareigūnai leido jiems šiek tiek nutolti, apsisuko ir ėmė važiuoti iš paskos.

Už 10-ties kilometrų nuo Pagėgių abu automobiliai iš pagrindinio kelio pasuko į šalutinį ir įvažiavo į vienos Vidgirių kaimo sodybos kiemą.

Tik čia įtartinų automobilių vairuotojai pastebėjo, kad buvo sekami - nuosavais automobiliais pasieniečiai užblokavo išvažiavimą iš sodybos, prisistatė esantys pareigūnai ir parodė tarnybinius pažymėjimus.

Tolėliau stovėjusio automobilio "Volkswagen Passat" vairuotojui pavyko pabėgti, o 22-ejų Pagėgių savivaldybės gyventoją, "Audi" vairuotoją, pareigūnams teko tramdyti kovinės savigynos veiksmais.

Paaiškėjo, kad abu automobiliai, kurių galiniai langai specialiai tamsinti, buvo iki salono lubų prikimšti rusiškų cigarečių. Patogumo dėlei kontrabandininkai buvo išėmę ir abiejų mašinų priekines keleivių sėdynes.

Nustatyta, kad sulaikytais automobiliais gabentos net 54 dėžės rūkalų "Saint George" ir "Saint George Lights". Iš viso rasti 27 tūkstančiai rusiško pavyzdžio akcizo ženklais paženklintų cigarečių pakelių.

Abu automobiliai ir kontrabandinis krovinys laikinai saugomi VSAT Pagėgių rinktinėje. Sulaikytasis pagėgiškis po apklausos paleistas, pasieniečiai aiškinasi, kas vairavo antrąjį automobilį.

Tai ne pirmas atvejis, kai ne darbo metu VSAT pareigūnai pasienyje su Rusija užklumpa kontrabandines cigaretes gabenančius automobilius.

Pernai lapkritį į tarnybą vykęs VSAT Pagėgių rinktinės Viešvilės vadas blokavo kelią 33 tūkstančius pakelių cigarečių gabenusiam mikroautobusui "Fiat Ducato".

Spalio pabaigoje ne darbo metu nuosavu automobiliu vykęs neuniformuotas pasienietis po gaudynių, padedamas operatyviai atvykusių kolegų, Pagėgių savivaldybėje sulaikė 12 tūkstančių kontrabandinių cigarečių pakelių gabenusį "Volkswagen Passat" ir jo vairuotoją.

Taip pat spalį laisvadienius turėję du VSAT Pagėgių rinktinės pareigūnai Tauragės rajone sulaikė mikroautobusą ir juo gabentus 27 tūkstančius rusiškų cigarečių pakelių.

Rugsėjį po tarnybos namo nuosavu automobiliu vykęs šios rinktinės pasienietis Šakių rajone užklupo ir 10 kilometrų persekiojo mikroautobusą "Fiat Ducato", kuris bandė taranuoti VSAT pareigūno automobilį. Mikroautobuso vairuotojui pavyko pasprukti. Automobilyje vėliau rasti 32 tūkstančiai pakelių kontrabandinių rusiškų cigarečių.