Narkotikų paketai aptikti „Peugeot Boxer“ kuro talpoje įrengtoje slėptuvėje, tiesiog mirkstantys dyzeline, praneša Muitinės departamentas. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Lietuvos piliečio D. Š. vairuojamas mikroautobusas muitinės pareigūnų buvo sustabdytas 2012 m. liepos 17-osios naktį netoli valstybinės sienos su Latvija, buvusiame Smėlynės kelio poste.
Patikrinus automobilio kuro talpą specialiu zondu, buvo aptikta pertvara, dalijanti talpą į dvi dalis. Įtarus, kad talpoje įrengta slėptuvė, automobilis tolesniam detaliam patikrinimui buvo nugabentas į Medininkų kelio postą.

Ten, išmontavus minėtą talpą, joje išties rasta slėptuvė. Joje pareigūnai aptiko 32 paketus narkotikų. Kadangi minėta pertvara buvo nesandari, šie paketai tiesiog mirko dyzeliniame kure, tačiau kiekvienas jų buvo apsaugotas dvigubais vakuuminiais polietileno maišeliais ir keliolika sluoksnių maistinės pakavimo plėvelės.

Tiek pirminio narkotikų aptikimo testo, tiek vėlesnės ekspertizės rezultatai buvo tie patys – paketuose buvo marihuana. Iš viso pareigūnai surado 8,12 kg šio augalinio narkotiko, kurio vertė nelegalioje apyvartoje apie 150 tūkst. Lt.

MKT Nusikaltimų tyrimo skyriuje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius: pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką, pasikėsinimo įvykdyti narkotinių medžiagų kontrabandą ir neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

D. Š. Vilniaus miesto apylinkės sprendimu buvo suimtas.
Tęsiant ikiteisminį tyrimą, muitinės kriminalistai 2013 m. sausį Vilniuje sulaikė asmenį, įtariamą bendrininkavus organizuojant minėtą narkotikų kontrabandą. Jam taip pat paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Suimtiesiems gresia laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.