Pakruojo rajono policija ikiteisminio tyrimo metu nustatė, kad 2012-ųjų rugpjūčio 3 d., apie 2 val., kaltinamasis R. Z. bute girtavo su kitais asmenimis viename iš Pakruojo namų butų. Kilus konfliktui buvo išvarytas, po to, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, akmeniu išdaužė buto langą, kuriame vyko išgertuvės.

Bute buvusiems sugėrovams išėjus ieškoti kaltininko jį surado gatvėje, apsiginklavusį peiliu ir kirviu. Gatvėje įvyko muštynės, kurių metu R. Z. nežymiai sužalojo vyriškio sveikatą, tačiau nukentėjusysis sugebėjo apsiginti ir išvengti didesnių sužalojimų. Mušamam draugui į pagalbą atbėgus bičiuliui sunkių sužalojimų išvengti nepavyko, kaltinamasis tyčia peiliu dūrė jam į krūtinę. Nuo padarytų sužalojimų vyriškis mirė gydymo įstaigoje, praneša Šiaulių apygardos prokuratūra.

Policijos pareigūnai tą pačią naktį sulaikė galimai nusikaltimus įvykdžiusį asmenį, kuris, kaip nustatyta, prieš tai buvo teistas šešis kartus, iš kurių vieną kartą už nužudymą.

Kaltinamajam nuo sulaikymo dienos paskirta griežčiausia kardomoji priemonė suėmimas.

Tyrimui vadovavusio prokuroro teigimu, kaltinamojo R. Z. baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių atlikus tyrimą nenustatyta, o sunkinanti aplinkybė yra tai, kad nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo tiesioginės įtakos nusikalstamų veikų padarymui.

Baudžiamąją bylą nagrinės Šiaulių apygardos teismas.

Už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.