Smalkėmis apsinuodijo keturi iš penkių šeimos vaikų. Naktį praleidę reanimacijoje vaikai perkelti į vaikų ligų skyrių, mažųjų ligoniukų sveikata sparčiai gerėja. Trys vaikai gydomi Respublikinėje Šiaulių ligoninėje, viena mergaitė- Radviliškio.

Penkis vaikus auginantys sutuoktiniai sako, kad tragedija vos nenutiko, galima sakyti, iš taupumo. Per dieną kūrenę krosnį, vakare eidami miegoti jie užstūmė kamino skląstį, kad šiluma nesklistų lauk.

Kitame kambaryje miegojęs vaikų senelis paryčiais išgirdo, kad vienas vaikų per miegus dejuoja. Vyriškis pažadino vaikų mamą. Moteris, įbėgusi į vaikų kambarį dvi dukreles rado iškritusias iš lovelių, 10 ir 8 metų mergytės buvo vangios, bloga savijauta nesiskundė. Moteris suprato, kad vaikai gali būti apsinuodiję smalkėmis ir iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Visi keturi vaikai, miegoję viename kambaryje ir prisikvėpavę smalkių skubiai išvežti į ligoninę. Kaip jau minėta, trys iš keturių ligonių pervežti į Šiaulius.

Vaikų ligoninės priėmimo skyriaus vedėja Liuda Bekerienė sako, kad vaikų mamos ir senelio dėmesingumas išgelbėjo šeimą nuo tragedijos, apsinuodiję mažyliai tuoj pat pradėti gaivinti, gydymas buvo labai sėkmingas. Delsimas galėjo atnešti didžiulę nelaimę, nes apsinuodijus smalkėmis paprastai giliai įmingama ir nebepabundama.

Suaugusieji - vyriškis, jo žmona ir vaikų senelis - nenukentėjo, nes jie miegojo kituose kambariuose.
Radviliškio rajono vaiko teisių tarnyba sako, kad ši, penkis vaikus auginanti šeima yra labai tvarkinga, namais ir šeima abu sutuoktiniai rūpinasi, gyvena darniai. Ši nelaimė vertinama kaip nelaimingas atsitiktinumas.