DELFI jau rašė, kad praėjusią savaitę Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai užkirto kelią karui tarp Panevėžio gaujų – už grotų pakliuvo „šmikinių“ gaujos lyderiai, planavę nužudyti neseniai į laisvę paleistą „čiapinių“ vadeivą.

Įtarimai dėl rengimosi nužudyti „čiapinį“ Rolandą Čiapą pateikti „šmikinių“ vadeivoms Egidijui Ališauskui ir Igoriui Adžijevui. Tuo metu šio labai sunkaus nusikaltimo vykdytoju už pinigus, įtariama, sutiko būti Kęstutis Arbočius, kuriam jau buvo perduota informacija apie R. Čiapą – jam buvo nurodytas aukos vairuojamas automobilis, gyvenamoji vieta ir t. t.

Paaiškėjo, kad K. Arbočius yra daugkartinis Lietuvos kovinės savigynos, šidokan karatė, kikbokso čempionas. Pabaltijo kovų be taisyklių čempionas. IKBF kikbokso Europos čempionas, pasaulio šidokan karatė čempionas, daugkartinis kovų be taisyklių Amerikoje nugalėtojas.

Visus tris įtariamuosius teismas leido suimti.

Be to, kaip pranešė Policijos departamentas, vadovaujantis Organizuoto nusikalstamumo užkardymo įstatymu, penkiems asmenims pritaikytos organizuoto nusikalstamumo prevencinių poveikio priemonės.

Dėl susidariusios situacijos vertinimo, tinkamo reagavimo į vykstančius kriminogeninius procesus policijos vadovybė iškvietė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovus.