25 metų vaikinas dėl kyšio davimo ir siūlymo pareigūnams į teisiamųjų suolą sėdo jau antrą kartą. Abu kartus jis pinigais norėjo išsipirkti už tai, kad automobilį vairavo neturėdamas teisės vairuoti ir apsvaigęs nuo alkoholio.

2010 metų gegužę jį sulaikė Kelmės rajono policijos komisariato patruliai. Tąkart alkoholio matuoklis fiksavo lengvą (0,7 promilės) girtumą. Kad pareigūnai nerašytų administracinio teisės pažeidimo protokolo, Ž. Norvilis jiems bandė įsiūlyti 150 eurų. Tačiau vaikinas ne tik nuo administracinės atsakomybės neišsisuko, tačiau dar buvo patrauktas ir baudžiamojon atsakomybėn. Už valstybės tarnautojo papirkimą jam buvo skirti 8 mėnesiai nelaisvės, nuosprendžio vykdymą atidedant dvejiems metams. Be to, už padarytus kelių eismo taisyklių pažeidimus jam buvo atseikėtos 25 paros arešto, praneša Šiaulių apskrities policija.

Kodėl vaikinas nepasimokė iš šios savo klaidos ir 2012 metų lapkričio 1-ąją ją pakartojo, suprasti sunku. Šį kartą jam kelią pastojo Šiaulių apskrities VPK patruliai. Žilvinas teisės vairuoti nebuvo įgijęs, o alkoholio prisiragavęs buvo jau iki 1,77 promilės (vidutinis girtumas). Vaikinas pareigūnams pasiūlė 500 litų kyšį.

„Po 250 litų kiekvienam. Ką, blogai per vakarą? - pareiškė apgirtęs Ž. Norvilis.

Už vairavimą neturint tam teisės ir apsvaigus nuo alkoholio jam buvo skirta 4 500 litų bauda, o už bandymą papirkti pareigūnus jis atsidūrė areštinėje. Dėl šios nusikalstamos veikos jam buvo pareikšti įtarimai ir 2012 m. lapkričio 9 d. Šiaulių miesto apylinkės teismas paskelbė nuosprendį – pusantrų metų laisvės atėmimo. Tačiau teisėjams ją teko subendrinti su bausme už viešosios tvarkos pažeidimą, dėl kurio bausmės vykdymas buvo dvejiems metams atidėtas, ir tada laisvės atėmimo terminas pailgėjo iki dvejų metų.

Šiaulietis šį teismo nuosprendį apskundė, tačiau jo apeliacinis skundas buvo atmestas.