Teismui iš trečio karto pavyko atversti bylą, o prieš teismą stojo Kauno policijos patrulių rinktinės 6-ojo būrio patruliai - 29 metų Edvinas Blauzdys ir 27 metų Tomas Valinčius.

Pareigūnai įkliuvo paėjusių metų spalio 23 dieną Raudondvario apylinkėse. Policininkai sustabdė automobilį „Audi A8” ir jo vairuotojui liepė papūsti į alkotesterį, kuris buvo ne oficialiai policijos naudojamas ir metrologiškai patikrintas, asmeninis. Neoficialiais duomenimis, alkotesteris buvo perdarytas taip, kad nuolat rodydavo vairuotojų girtumą.

Alkotesteris ir tą kartą parodė, kad vairuotojas „neblaivus“. Pareigūnai iš vyriškio paprašė tuoj pat pristatyti 1000 Lt.

Palikęs policininkams automobilio ir asmens dokumentus vairuotojas išskubėjo namo pasiimti pinigų. Vyras pareigūnams nuvežė 300 eurų, bet prieš tai užsirašė kupiūrų serijos numerius.

Perdavęs kyšį vairuotojas apie įvykį pranešė policijos Imuniteto pareigūnams, kurie netrukus E. Blauzdį ir T. Valinčių sulaikė. Pareigūnai jau buvo spėję pasidalinti po 150 eurų, kurie rasti jų piniginėse.

Be to, policijos tarnybiniame automobilyje rasta metalinė teleskopinė lazda, kuri su pareigūnų naudojamais įrankiais niekaip nesusijusi. T. Valinčiui ir E. Blauzdžiui pareikšti įtarimai dėl nešaunamojo ginklo laikymo.Ketvirtadienį pareigūnai nuo bet kokių komentarų susilaikė.

Policininkai kol kas parodymų nedavė ir teisme, pasinaudodami savo teisę duoti parodymus po liudininkų apklausos.Tiek E. Blauzdys, tiek T. Valinčius nuo pareigų nušalinti trim mėnesiams.