Kaip informuoja newsru.com, antradienį apie 11 val. už kelių šimtų metrų nuo gimnazijos mergaitę rado du praeiviai.

„11.46 val. Vidaus reikalų ministerijos Jelabugos rajono poskyris gavo pranešimą, kad į centrinę miesto ligoninę atvežta mergaitė be sąmonės, su seksualinio prievartos požymiais“, – rašoma policijos pranešime spaudai.

Praeiviai rado mergaitę gulinčią be sąmonės ir nunešė ją į mokyklą. Ji gulėjo griovyje, netoli nuo tako, kuriuo mokiniai vaikšto į mokyklą.

Kaip praneša vietos žiniasklaida, pusiau užkastą sniege mergaitę pirmas pamatė pro šalį ėjęs vyras. Jis priėjo prie dešimtokų, kurie slidinėjo per fizinio lavinimo pamoką. Vyras parodė, kur guli mergaitė, mokiniai ją atkasė iš po sniego ir nubėgo pranešti mokytojai.

Fizinio lavinimo mokytoja iš karto paskambino į policiją. Mokytojos teigimu, mergaitė vilkėjo tik sarafaną ir pūkinę striukę. Tiesa, Rusijos tardymo komiteto darbuotojai tvirtina, kad mergaitė rasta nuoga.

Pirminiais duomenimis, antros klasės mokinė 7 val. ryto ėjo į gimnaziją, tačiau joje nepasirodė. Mergaitė rasta pusnyje, iš kurios matėsi tik jos kojos.

„Ji buvo nuoga, su išžaginimo, nušalimo ir sumušimo požymiais“, – informavo policijos pareigūnas Andrejus Šeptickis.

Mergaitės būklė kritinė, ji guli vienos iš pagrindinių Tatarstano ligoninių reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuje.

„Gydymą ir diagnostiką kontroliuoja Tatarstano sveikatos apsaugos ministrė Airata Farrachova“, – rašoma Tatarstano sveikatos apsaugos ministerijos pranešime spaudai. Mergaitę gydo geriausi respublikos medikai.

Nusikaltėlio ieško didelės pajėgos.12.30 val. Jelabugos policijoje buvo paskelbtas aliarmas ir skubiai sušaukti visi darbuotojai. 

Iškelta baudžiamoji dėl mažametės išžaginimo. Pirminiais duomenimis, mergaitė tapo maniako auka.

Nukentėjusioji auga gerą vardą turinčioje daugiavaikėje šeimoje, kurioje keturi savi ir du įvaikinti vaikai.

Nelaimė įvyko už 20 kilometrų nuo Naberežnyje Čelny miesto, kuriame vasario 2 d. išžaginta ir žiauriai nužudyta antros klasės moksleivė.Dėl šio nusikaltimo sulaikytas įtariamasis – 30 metų Uzbekistano pilietis, reklamos agentūros darbuotojas Farruchas Tašbajevas, gyvenęs mieste nuo 2010 m.