Jaunuoliams skirtos nuo 4 mėnesių iki vienerių metų ir 10 mėnesių siekiančios laisvės apribojimo bausmės. Vyrai nuo 22 iki 6 val. ryto turės būti savo namuose.

Robertas Jodauga, Mantas Giedraitis, Robertas Jucius, Andrius Grigorjevas, Evaldas Navickas, Dainius Juškevičius, Andrius Čėsna ir Dalius Kučiauskas pripažinti kaltais dėl trijų didelių sprogimų.

Vienas galingas sprogimas nugriaudėjo 2009-ųjų sausį Kazlų Rūdos miškuose. Ekspertai nustatė, kad užtaiso galia prilygo ne mažiau kaip 53 kilogramams pagal trotilo ekvivalentą.

Konstatuota, kad tuomet iš viso susprogdinta apie 130 kilogramų savadarbių sprogmenų, kurie buvo pagaminti salietros pagrindu. Sprogimas buvo toks galingas, kad žemėje liko 6 metrų skersmens ir 2 metrų gylio duobė.

Dar du, kiek silpnesni sprogdinimai buvo įvykdyti Kauno Kleboniškio ir Ežerėlio miškuose.


Sprogdintojų mėgėjų grupė išaiškėjo tiriant 2008 metų lapkričio mėnesį įvykusios tragedijos 1-ajame forte aplinkybes. Tuomet devynmetei vilnietei sprogimo metu buvo nutraukta kojos pėda.
Tačiau teismas konstatavo, kad vaikinų grupuotė, kurios narių amžius svyruoja nuo 22 iki 29 metų, su šiuo sprogimo nesusijusi.