Du automobiliai po smūgio atsidūrė griovyje, o iš apvirtusio maršrutinio taksi „Mercedes Benz Sprinter“ 12 keleivių ir vairuotojas išlipo per liuką stoge. Avarijos aplinkybes vairuotojai ir liudininkai pasakoja skirtingai.

Keleivinis taksi ir visureigis „Toyota Land Cruiser“ važiavo nuo Kretingos link Klaipėdos. Tuo metu kelyje buvo sumėtytas automobilis „Honda Civic“, kuris šonu išlydo į priešingą eismo pusę, ir trenkėsi į mikroautobusą.

Susidūrus šiems dviems automobiliams, akimirksniu į lengvąjį automobilį įsirėžė visureigis „Toyota“ vairuojamas 66-erių metų Lietuvos sunkiosios atletikos rinktinės vyr. trenerio Broniaus Vyšniausko. Treneris paaiškino, kad jis priešingoje eismo pusėje atsidūrė norėdamas išvengti susidūrimo su nevaldomu automobiliu „Honda“. Kiek kitaip avarijos aplinkybes papasakojo „Hondos“ vairuotojas. 

Prieš išvežant į ligoninę „Honda Civic“ vairuotojas 23-ejų metų Benas (jaunuoliui lūžo dešinė ranka), papasakojo, kad pamatęs iš posūkio atskriejantį visureigį „Toyota Land Cruiser“, kurio vairuotojas mirksėjo ilgomis šviesomis, išsigandęs, staiga mynė ant stabdžių pedalo, tad mašiną sumėtė ir jis vairuotojo puse trenkėsi į keleivinį mikroautobusą.

„Hondos“ vairuotojo žodžius patvirtino ir automobilio „VW Passat“ vairuotojas, važiavęs paskui keleivinį mikroautobusą. Jo akivaizdoje įvyko avarija ir jis policijai teigė, kad jo automobilį aplenkė visureigis, ir tai darė neleistinoje vietoje – posūkyje ir per ištisinę liniją.

51-erių metų mikroautobuso vairuotojas Vytautas, visureigio lenkimo manevro nematė, jis tik žino, kad jo eismo pusėje į jo mašiną atsitrenkė „Honda Civic“. Iš keleivinio mikroautobuso net trys keleivės buvo išvežtos į ligoninę. Vienai lūžo dantis, kitai išniro protezas, trečiai sumušta galva. Vėliau į ligoninę žadėjo kreiptis ir mikroautobuso vairuotojas. Jis skundėsi skausmu krūtinėje kvėpuojant.

Dėl šios avarijos Klaipėdos rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas.