2003 metais pagamintas „Audi A8“, Taikos prospektu važiuodamas nuo miegamųjų rajonų link miesto, dideliu greičiu pabandė įsukti į Dubysos gatvę, tačiau nesuvaldytas automobilis iščiuožė į priešingą eismo pusę ir čia tėškėsi į stovinčio „Mercedes Benz“ šoną iš vairuotojo pusės. Pastumtas „Mercedes“ atbulas trenkėsi į pirmoje eismo juostoje stovėjusį automobilį „SAAB 9-3“.

Apdaužęs dvi mašinas automobilis „Audi A8“ nuskriejo ant pėsčiųjų tako. Per avariją žmonės nenukentėjo. Nors į „Mercedes“ šoną trenktasi gan stipriai, šio vairuotojas Valdas B. (gim 1968 m.) be apmaudo daugiau emocijų ar sužeidimų nepatyrė. Nenukentėjo ir SAAB vairuotojas Mantvydas B. (gim. 1984 m.).

Pasak nukentėjusiųjų, „Audi“ vairuotojas kalbėjo anglų kalba be akcento. Buvo gan keistas, svyravo, vartė akis, „Mercedes“ vairuotojas iškart nustatė diagnozę - girtas. Vyrai norėjo iš jo atimti raktelius, tačiau jis, pareiškęs, kad raktus atiduos tik policijai, neva išėjo ieškoti bankomato ir dingo kaip į vandenį.

Automobilis „Audi A8“ priklauso klaipėdiškei Tatjanai G. Jis buvo kranu pakeltas ant evakuatoriaus (nes su automatine pavarų dėže tempti automobilį yra keblu) ir nuvežtas bei uždarytas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę.