Šiomis dienomis Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai gavo ekspertų išvadas dėl praėjusį šeštadienį Kenos geležinkelio poste sulaikytos narkotikų siuntos. Nors pirminis narkotikų testas rodė, jog sulaikyta medžiaga gali būti amfetaminas, vėlesnės ekspertizės metu paaiškėjo, kad tai kokainas, praneša MKT.

Ankstų vasario 2-osios rytą, apie 6 val., tikrinant iš Maskvos traukiniu atvykusius keleivius, vieno jų striukėje, po pamušalu, muitinės pareigūnas aptiko paketą su įtartinais milteliais. Atlikus pirminį narkotikų testą, nustatyta, jog sulaikyta medžiaga gali būti amfetaminas. Iš viso minėtas asmuo, Lietuvos Respublikos pilietis D. R., mėgino įvežti 171 g narkotikų.

Ekspertams ištyrus sulaikytą medžiagą, paaiškėjo, kad tai ne amfetaminas, kaip manyta iš pradžių, o kokainas. Gramas šio narkotiko gatvės kainomis siekia apie 200 Lt, taigi sulaikytų kvaišalų vertė juodojoje rinkoje – apie 34 tūkst. Lt.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl narkotikų kontrabandos. Pažeidėjui gresia laisvės atėmimas nuo 3 iki 10 metų.

Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimu D. R. suimtas dviem mėnesiams.