Gaisras kilo bendrovės „Srava“ 30x40 metrų dydžio sandėlyje, kuriame buvo sukrauti dažai ir lakai. Atvykę ugniagesiai negalėjo patekti į sandėlio vidų, nes degė atvira liepsna ir sproginėjo ten esančios medžiagos. Gaisrą gesinti buvo pasiųsti 7 gaisriniai automobiliai, sudarytas incidento likvidavimo štabas.

Iš gretimų namų dėl didelio uždūminimo buvo evakuota 10 gyventojų.

Tik ryte 9.47 val. buvo paskelbta gaisro lokalizacija, tačiau atskiri gaisro židiniai dar buvo gesinami toliau.

Beje, tai antras gaisras per savaitę šios įmonės teritorijoje. Vasario 1-osios naktį čia užsidegė 3 gamybiniai pastatai ir sandėliai, kuriuose buvo prekiaujama statybinėmis, ūkinėmis ir santechnikos prekėmis. Tada ugnis smarkiai nuniokojo 2 sandėlius.

Įtariama, kad tai padegimai.

Draudimo bendrovė „If“ trečiadienį pranešė, jog sumokės atlygį už informaciją apie UAB „Srava“ gaisrus: „2012 m. gruodžio 10 d., 2013 m. vasario 1 ir 6 dienomis UAB „Srava“ patalpose (Sedos g. 37, Telšiai) vienas po kito kilo gaisrai. Jei turite informacijos, kuri leistų nustatyti dėl gaisrų kaltus asmenis ir įvykio aplinkybes, prašome ja pasidalinti. Už vertingą informaciją skirsime 30 tūkst. litų atlygį. Skambinkite telefonu 8 650 30342. Anonimiškumą garantuojame“.